Лидери Србије, Северне Македоније и Албаније уз помоћ Мила Ђукановића су се јуче у Тирани сложили да је неопходно помоћи Албанцима у стварању јединственог великоалбанског економског простора на Балкану.

     Док Вучићеви сународници из Црне Горе јуче у Никшићу бране своје право да сачувају вековне тапије на културне и верске споменике, он у Тирани предлаже мере за јачање албанске привреде.

Апсолутно је сигурно да иза флоскуле о „олакшаном преласку камиона на граници“ стоји законско формализовање за улагање прљавог албанског новца, добијеног од продаје наркотика и оружја терористима широм Европе и света.

Албанија која има четири пута мањи БДП од Србије добија на тацни српско тржиште од седам милиона људи и шансу да равноправно учествује, и то без икаквих ограничења, у прању свога новца кроз тобожњи „слободни промет робе, капитала и радне снаге“.

    Оваква идеја пружа могућност Албанцима да покупују празна села у јужној Србији и слободно населе, не само своје сународнике са Косова и Метохије, него потенцијално и мигранте из Азије и Африке, што је Вучић неколико пута и предложио грађанима Србије у својим јавним наступима.

Такође, Вучић обећава помоћ буџету Албаније и то првенствено од оних милијарду евра које је у протеклих пет година опљачкао од пензионера Републике Србије.

Наша обавеза је да што пре сменимо ову власт која ради на штету српских националних интереса, јер је већ извесно да ће се на неком наредном састанку поводом формирања „мини Шенгена“ наћи Хашим Тачи или Аљбин Курти и тако на мала врата признати и Косово као независну државу.

Фото: Фонет/АП