Српски Покрет Двери - Лого
Search

Заједница српских општина је још једна превара актуелне власти која треба да прикаже у јавности Вучића као спаситеља Срба на КиМ и да му се да поверење за даље самосталне активности до коначног потписивања свеобухватног споразума са лажним институцијама у Приштини.

          Суштински проблем ЗСО је што је то форма унутар „државе Косово“ и што је у складу са косовским Уставом и Законом о локалној самоуправи. Никакве ту извршне надлежности Србије нема, нити самосталне организованости српских институција на КиМ, нити територијалне аутономије за Србе, већ је то само још један корак у низу антидржавних потеза након потписивања антиуставног Бриселског споразума.

Ми смо до септембра 2013. године имали организовање општина на северу КиМ у складу са српским законодавством. Тада Влада Републике Србије на седници од 10.09.2013. године доноси одлуку о распуштању Скупштине општине Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток. Влада је тада именовала нове и лојалне председнике и чланове привремених органа у овим општинама и тај правни простор свесно препустила лажним институцијама у Приштини.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију је тада био Александар Вулин.

Једино решење за Србе на Косову и Метохији које им може гарантовати безбедност и нормалан живот је повратак припадника српских снага безбедности у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Неопходно је да се наставак преговора врати у Уједињење нације које су и даље надлежне за очување мира и безбедности на КиМ уз обавезно укључивање руских представника, а не да се договори склапају тајно у Вашингтону и Бриселу далеко од очију јавности и званичних одлука Народне скупштине Републике Србије.

 

Иван Костић

Потпредседник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: