Локални шерифи који су испред СНС постављени по многим општинама и који одлучују о свему, изгледа да желе да постану и спахије.

        Не дај боже да се у зони њиховог бизниса са својим бизнисом, нађе обичан грађанин – од тог посла нема ништа. У то се и сама уверила Снежана Максимовић из Београда. Наиме, она је у жељи да децу из свог приватног обданишта у Новом Београду доведе на боравак у природу, на своје имање у у селу Огар код Пећинаца, почела да сређује и дозиђује ограду на имању, те је направила и отворени летњиковац за децу. Уредно је поднела захтев за издавање грађевинске дозволе, али је он веома дуго таворио код надлежних органа. Убрзо је, док су радови били у току, уместо решења стигао инспектор који је без њене дозволе и знања ушао на плац и потом издао решење о рушењу ограде и летњиковца. И то можда обичном грађанину делује као правна држава на делу.

Али много је интересантнија позадина оваквог немилосрдног истрајавања на закону у селу у ком је у исто време изграђено 50 нових ограда, а за само једну се тражила дозвола. У селу Товарник, поред Огара (такође општина Пећинци) управо се отвара зоолошки врт за децу која би ту долазила у школу у природи. Парцеле на коме се он налази су укњижене на Друштво риболоваца, али се прави инвеститор очигледно крије, а легализација тамошњих објеката до данас, према нашим информацијама, није извршена. Према нашим сазнањима, предузетници у самој општини се рекетирају, односно на тај начин „донирају“ новац за поменути зоолошки врт. Нажалост, грађани који све то знају ћуте, јер локални шерифи имају камџију у руци којом, претњама и уценама, одлучују о судбинама људи, па и о бизнису Снежане Максимовић и то је постала стална појава у Војводини.

Постављамо питање надлежнима – ко је прави инвеститор новооизграђеног зоолошког врта у Товарнику? Случај Снежане Максимовић је пример како се због преплитања личног интереса појединаца закон може користити за личне интересе и ометати рад малим предузетницима. Општинска власт треба да ради у интересу грађана, а не локалних моћника јер ова земља није приватна прћија СНС и њихових кадрова .

Зато је промена система уз лустрацију и кривичну одговорност свих на функцијама једини пут ка напретку земље!

 

 

Ивана Стојановић

Председник ПО Двери за Војводину