Једини смисао постојања Лиге социјалдемократа Војводине, странке Бојана Костреша, је да шири страх по Војводини од патриота, конзервативаца и “Србије којој је Војводина крава музара“.

      Она тако већ деценијама опстаје на власти (без тога не би ни постојала) и уз реченицу “ди су наши новци“ лагодно живи, запошљава своје коруптивне кадрове и троши новац грађана Новог Сада и Војводине. Можда би најбољи одговор на њихово већ устаљено питање био да погледају  прво у сопствене  џепове и ту  потраже “своје“ новце. Треба погледати какви су им били џепови пре бављења политиком а какви су сад? И то важи за све који су се до сада бавили политиком.

Знамо да се стидљиво надају да ће их њихови ментори позвати и у покрајинску власт где ће, вероватно својим “грађанским духом и европском визијом“, допринети једном новом лицу Покрајине у коме “Војводина неће бити крава музара“ и у којој ће, са њима заједно, сити и задовољни крцкати “своје новце“ из војвођанских  јавних предузећа која ће им, евентуално, припасти.

Нажалост, овакве интересне страначке коалиције засноване на личном и новчаном интересу довеле су ову земљу ту где смо сад.

Због тога само Промена система кроз лустрацију, правну а самим тим и кривичну и материјалну одговорност свих носиоца јавних функција у претходном периоду дугом скоро 30 година, може ову земљу повратити из глиба у коме се нашла.

 

Са овима који нас толико дуго лажу и пљачкају, само мењају мантиле и називе, то сигурно неће моћи. Грађани се морају активно укључити у обнову демократије, јер обмана  која се зове 5. октобар, а која је била добра идеја и у којој живимо већ 20 година мора добити своје финале – задовољење правде и стварну промену система.

 
Ивана Стојановић
Председник ПО Двери за Војводину