Покрајинска влада се прошле недеље протоколарно оградила од свог коалиционог партнера министра Гордане Чомић и њених тајних разговора и споразума са аутономашима из ЛСВ око питања увођења термина војвођани на следећем попису 2022. године.

Уместо да Гордана Чомић поднесе оставку и да се тражи политичка одговорност онога ко ју је поставио у Владу Србије, покрајинска власт овим про-форме ограђивањем само даље рекламира аутономашке пописивачке намере, које постају све агресивније и дрскије па сада траже и оставку директора Републичког завода за статистику који војвођанима признаје само регионални идентитет. И ту је у праву: и Војвођанин и Шумадинац су Срби, само из различитих географских крајева Србије.

Док се покрајинска власт ограђује од ЛСВ, њихов страначки колега и потпредседник СНС Милош Вучевић и даље држи ЛСВ у градској власти у Новом Саду, већ други мандат. Провокација са пописом је само почетак обновљених аутономашких снова у којима би да мењају Устав Србије и Статут Војводине, и наставе да праве државу у држави на просторима северне Србије. СНС допуштањем да перјанице из бивших режима учествују и сада у власти, као и усисавањем њихових ислужених кадрова, у свом крилу држи потенцијалну бомбу која врло лако може да експлодира чим ови колачом власти тренутно задовољни партнери не добију бољу понуду споља – која се не одбија.

Због оваквих игара ово друштво и даље тоне у корупцију и криминал, власти се само по имену смењују док све остаје исто, једино што грађани све лошије живе. Због тога нам је свима потребна не само смена власти СНС-ЛСВ, већ и комплетна промена корумпираног система који овде влада више од 30 година!

 

Ивана Стојановић

Члан Председништва Двери и председник ПО Двери за Војводину