Српски покрет Двери новим Прогласом „Промена система – сигурност за све“ жели да направи искорак у понуди једног новог виђења хуманијег живота у граду.

Град, а поготово велики градови у Србији, је постао једно нехумано место  подређено инвеститорима. Садашњи  град у коме се само зида и гради  не оставља пуно места за здрав живот породице и деце.

Као друго, управо та стихијска градња чији је једини мотив што већа количина новца и обрт новца, уништава и архитектонско наслеђе и културно историјско наслеђе градова.

Због тога Двери нуде један нови вид демократског одлучивања у коме ће грађани бити питани и који ће кроз систем директне демократије одлучивати и бити консултовани о свим битним и питањима од њиховог сопственог интереса – почев од месне заједнице у којој живе па до нивоа општине или града.

Управо тај систем директне демократије, кроз могућност електронског гласања, референдума и дигиталног изјашњавања на локалним нивоима, приближиће и олакшаће доступност учешћа грађана у политичком животу, а самим тим и побољшати квалитет живота у граду. На тај начин грађани ће моћи да утичу и на креирање буџета као и дневног реда скупштине.

Град треба да буде не само спаваоница после напорног радног дана. Град  треба да има довољно зеленила и чистог ваздуха и због тога је јако битан зелени патриотизам који предлажемо у делу Прогласа о заштити животне средине.

Сваки град треба да буде породичан, град деце, спорта и здравих стилова живота где ћемо моћи да се здраво хранимо и културно се уздижемо кроз доступност породичних културних ваучера.

Грађани треба да имају могућност да преко једне дигиталне апликације имају доступне информације о квалитету ваздуха, воде, паркинг местима, градском превозу, општинској имовини  и приходима, јавним набавкама… У граду нико не сме бити заборављен, не сме бити без струје и воде нити му може бити одузет породичан дом, док би се волонтерске службе бринуле о најстаријим грађанима.

Формираћемо и Веће младих као саветодавно тело Скупштине града за сва питања која се тичу младих  као и за питања у вези спорта и културе.

Конкретно у Новом Саду, као Српски покрет Двери, припремамо Програм – „Нови Сад за 21. век“ са којим ћемо ускоро изаћи у јавност. У њему ће се наћи неке иницијативе о којима смо већ говорили као што су:

Централни Пречистач који се прави у Петроварадину је такође предвиђен да буде близу кућа те ће грађани који тамо живе осетити веома непријатне мирисе. Зато управо они и треба директно да се питају  да ли желе и могу ли да трпе тако нешто.

Увешћемо и  дан заштите животне средине у Новом Саду чиме желимо да подигнемо на један виши ниво свест о здравој животној средини.

Биографија Иване Стојановић:
Ивана Стојановић
је рођена је 1960. године у Новом Саду. Завршила је факултет журналистике на Универзитету Ломоносов у Москви. Нострификовала диплому на Факултету политичких наука у Београду где је стекла звање дипломирани политиколог. Радила у Већу самосталних синдиката Војводине као самостални стручни сарадник за информисање и секретар Кадровске комисије. Радила и у доо Тргомонт као руководилац у области маркетинга.

У Дверима је од 2014. године. Члан је Председништва и Главног одбора Двери. Председник је Покрајинског одбора Двери за Војводину, председник ГрО Двери Нови Сад и члан Савета Двери за породицу, као и Савета за социјална питања.