Уочи сутрашњег устоличења Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија данима се на медијима води расправа да ли она треба да се одржи на Цетињу или не. Недопустиво мешање у унутрашња питања СПЦ је већ одавно постало нормално у Србији и Црној Гори, па и политички исплативо, посебно за оне политичаре попут Ненада Чанка и Мила Ђукановића који три деценије живе од србофобије.

        Жеља за поновном доминантном улогом некадашње САПВ и враћањем  на Устав из 1974. године никако да мине код преседника ЛСВ, који лепо живи на јаслама свих власти за ових 30 година. Није му довољно што је његов коалициони партнер на прошлим изборима министар Чомић примио његовог друга из Војвођанског фронта да разговарају о увођењу измишљене војвођанске нације на следећем попису становништва у Србији него сада његове бриге прелазе и на лажну угроженост црногорске нације те се – онако докон – агресивно препоручује као њен чувар и заштитник.

У интервјуу који је 29. августа ове године дао ТВ Пинк у више наврата је подстицао на нетрпељивост, изазивање сукоба, нереде и стварање панике код становништва и верника СПЦ, као и других грађана који намеравају да у недељу 5. септембра присуствују устоличењу Митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру. Својим изјавама он је повредио више чланова Кривичног закона Републике Србије: изазивање верске и националне нетрпељивости, повреде слободе исповедања вере и верских обреда, изазивања панике и нереда, угрожавање сигурности, и да не набрајамо даље.

У циљу спречава даљег веома опасног деловања Ненада Чанка на сутрашњој свечаности у Црној Гори, Тужилаштво треба да поступи у складу са законом и Чанка позове на одговорност због позивања на нереде који би његовим учешћем тамо могли проистећи.

Градоначелнику Новог Сада и потпредседнику СНС Милошу Вучевићу нимало не смета овакав коалициони партнер у градској власти у Новом Саду нити онакав министар у Влади Србије. Грађани нека онда сами процене зашто је Ненад Чанак још увек у власти СНС у Новом Саду а Гордана Чомић министар у Влади Републике Србије? И која је то тајна веза између СНС и ЛСВ која их толико неодвојиво спаја?

                                     

Ивана Стојановић

Члан Председништва Двери и председник ПО Двери за Војводину