Српски Покрет Двери - Лого
Search

     У име Зелене акције Двери и општинске организације Двери у Ивањици, а у оквиру промоције Прогласа Двери „Промена система – сигурност за све“, еколошко писмо општинским властима предали су Милован Јаковљевић, потпредседник Двери и Миливоје Ђуровић, председник ОО Двери Ивањица, који су овим поводом говорили и на конференцији за медије.

     Еколошко писмо упућено општинским властима у Ивањици преносимо у целости:

ПРВО ЕКОЛОШКО ПИСМО ОПШТИНСКОЈ ВЛАСТИ ИВАЊИЦА

     У складу са новим Прогласом Српског покрета Двери „Промена система – сигурност за све“, који се посебно бави зеленим патриотизмом и мапирањем свих проблема у области заштите животне средине, обраћамо вам се следећим питањима:

  1. До када ће се изливати фекалије, а комунални отпад депоновати у реку Моравицу и када ће Ивањица добити канализацију?
  2. Ко је одговоран за урушавање државног пута бр.21 на деоници Пожега-Ивањица у месту Брусник које се налази у клисури реке Моравице у непосредној близини новоизграђене мини хидроцентрале? Да ли ће причињену штету од око милион евра платити одговорни или порески обвезници ивањичке и ариљске општине?
  3. До када ће грађани Ивањице да удишу и гутају дим и гареж из димњака немачке фабрике Пролетер АД у Ивањици? Који је проценат арсена у шљаци добијеној при сагоревању угља коју одговорни радници фабрике Пролетер депонују на обалу реке Моравице?

     Проценили смо да у низу веома битних еколошких проблема, ова три су најхитнија и молимо вас да нам јавно одговорите у што скоријем временском периоду. Питања смо поставили јавно и у писаном формату.

[ngg src=“galleries“ ids=“312″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

ОО Двери Ивањица

Извор видео материјала: Инфо ЛИГА Ивањица

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: