Српски Покрет Двери - Лого

Изобиље хлеба и игара пред парламентарне и локалне изборе

  • Јасно је сада да је режим расписао наставак изборних радњи (6. маја) у току епидемије корона вирусом и да услова за изборе није било нити их има данас због постојања заразе. Али, оно што је председник СНС и државе Србије зацртао има да се оствари па таман сви грађани дубили на глави!
  • Грађани се не упозоравају на време какав их извор могуће заразе чека на бирачким местима. Сарадња режима и „струке“ против интереса грађана и даље траје.
  • Једино што је важно режиму то је да се победи на изборима, а колико ће бити заражених, бројаће се накнадно, после добијене битке. А, сву кривицу и одговорност за новооболеле сносиће директно председник СНС.

     Вечити дерби између Црвене Звезде и Партизана, окупио је чак 20.000 навијача на стадиону Партизана 10. јуна, публика је била без маски и без поштовања међусобне раздаљине, љубила се, грлила… а с друге стране на истом месту супротна и скоро нестварна слика: жандармерија и полиција у строгом поретку са маскама и свим заштитним средствима за спречавање и ширење заразе. Ко је овде луд?

Европа је наравно шокирана сценама са овог догађаја, јер су свуда и даље забрањени овакви масовни скупови било у затвореном или на отвореном простору… Сматра се у свим државама да је ризик од масовног обољевања огроман у оваквим приликама.

И чудо једно: нигде ових дана нема ни гласа од вајних стручњака, лекара из Кризног штаба и дојучерашњих главних предлагача драконских ограничења кретања: Д. Кисић Тепавчевић,  Кон, Теодоровић, а посебно Јанковић (који већ месецима не скида ни маску ни рукавице) … нигде их нема да се огласе. „Струка“ је умукла!

Сцена са вечитог дербија: Уџбенички пример како се преноси зараза корона вирусом. Епидемија на северу Италије почела је после меча Лиге шампиона Аталанта – Валенсија (март), када је 40.000 навијача из Бергама пратило меч

Последице ове неодговорности и небриге друштва и државе  и „струке“ да дозволи овакав скуп су неминовне: нагло повећање броја оболелих од корона вируса знаће се врло брзо.

С друге стране, истог дана председник СНС отказује све изборне партијске скупове у наредних седам дана до 19. јуна, јер наводно не жели да његова партија буде кривац за ширење епидемије.

Двоструки политички аршини власти

     Јасно је сада да је режим расписао наставак изборних радњи (6. маја) у току епидемије корона вирусом и да услова за изборе није било нити их има данас због постојања заразе. Али, оно што је председник СНС и државе Србије зацртао има да се оствари па таман сви грађани дубили на глави!

Очигледно је да епидемије има или нема у Србији зависно од политичких интереса свемоћног председника. Двоструки политички аршини су на делу и огледају се у сваком сегменту живота. Мере којима се контролише ширење заразе једног дана се од наших свезнајућих епидемиолога, вирусолога, имунолога… заоштравају, па се сутрадан попуштају?

Измишљају се нови „стручни“ изрази за повећање броја оболелих према дневној потреби: није више место оболелих жариште, као што је било до сада, него су у питању само џепови, иако су бројеви новооболелих слични или чак мањи. Испало је да смо имали мање оболелих у “жариштима”, а више у “џеповима”. Ублажавају се формулације, врше се акробације појмовима као у циркусу. Убедљивост „струке“ опада, народ им се смеје колико га наивно и провидно обмањују.

А властима треба прича о епидемији која јењава, нестаје, гаси се, јер су 21. јуна и не сме их ништа омести, а камоли неки смешни и невидљиви вирус… У питању су највиши државни интереси!

Но, не лези враже, свакодневни подаци о броју заражених говоре да епидемија корона вируса у Србији не јењава, да и даље траје (дневно се зарази од 60-100 људи, а умире у просеку један до два човека). Званични подаци које иста та држава Србија саопштава сада се тумаче као показатељи да епидемија пролази, а до јуче су исти ови подаци са почетка епидемије, тачније из краја марта представљани као драматични, као цунами смрти који ће напунити српска гробља!?

Вирус вреба на бирачким местима 21. јуна

     И сада се приближавамо судбоносном догађају а то је дан за гласање, у недељу 21. јуна. Судбоносном не само за то ко ће бити убудуће на власти у Србији, већ за здравље грађана Србије и за њихову повећану опасност да се заразе на бирачком месту приликом одласка на гласање.

Стотине хиљада људи ће тог дана кренути (са или без маски, видеће се ) ка бирачким местима. Био бојкот избора мање или више масован, мање или више „успешан“,  у питању ће бити здравље неколико милиона људи који ће гласати на овим изборима и сви они ће се сабрати, окупити и концентрисати на бирачким местима, већином у школским учионицама и просторијама месних заједница и општина, а негде и у кафанама, кладионицама… Међу гласачима биће велики број старијих о 65 година, о којима председник  већ дуго „посебно брине“, видећемо и сада како брине.

Такође, огроман број чланова бирачких одбора (хиљаде) цео дан провешће у групи и то у затвореном простору, и највероватније неће све време имати заштитна средства, уколико их уопште буду имали. Наиме, власт ће вероватно сугерисати да се маске и рукавице не носе како би показали да епидемије нема и да нема никаквог разлога за проблематизацију избора.

Ко ће поштовати прописану дистанцу међу људима, ко ће носити маске, ко ће дезинфиковати предмете и простор на бирачким местима?  О томе се још не говори у јавности, а то би требало да буде кључна и главна тема у медијима, у јавности о којој би требали да говоре људи из „струке“!

Наравно, „струка“ ћути да не би, по налогу режима, уплашили грађане да не изађу на изборе и не гласају. Па се о томе уопште не прича, не говори, а грађани се не упозоравају на време какав их извор могуће заразе чека на бирачким местима. Сарадња режима и „струке“ против интереса грађана и даље траје.

Једино што је важно режиму то је да се победи на изборима, а колико ће бити заражених, бројаће се накнадно, после добијене битке. . А, сву кривицу и одговорност за новооболеле сносиће директно председник СНС.

Извор: Између сна и јаве

Фото: Starsport©

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: