Поводом упокојења умировљеног епископа захумско-херецеговачког Атанасија, изјаву саучешћа у име Српског покрета Двери упутио је др Драган Весовић, председник одбора Двери за сарадњу са верским заједницима.

У наставку преносимо цео текст:

Епископу захумско – херцеговачком и приморском Господину Господину Димитрију

Ваше Преосвештенство,

Примите најдубље изразе нашег саучешћа поводом упокојења у Христу блажене успомене умировљеног епископа захумско-херцеговачког др Атанасија (Јевтића). 

За владиком Атанасијем, заједно са многострадалном Херцеговином, жали цела Црква Светог Саве. Херцеговина је изгубила свог новог крститеља, а Српска црква великог учитеља Правоверја и светосавља. Двери Српске изгубиле су свог првог наставника и великог узора. 

Свесни да су земаљска Црква и српска отаџбина у временима пуним искушења остали без великог ревнитеља Христовог и неустрашивог браниоца нашег светог Косова и Метохије, али у нади да је Небеска Србија богатија за још једног молитвеника пред престолом Господњим.

Зато се данас са небројеним чедима наше светосавске Цркве молимо: упокоји свемилостиви Господе душу нашег владике Атанасија у насељу живих, у Царству Твојем, где светлост Твога лица непрестано светли и све осветљава!

Одан у Господу

 

Хаџи Драган Весовић

Председник Одбора за сарадњу са верским заједницама Српског покрета Двери

Фото: Манастир Михољска превлака