Како изгледа када човека обузме неконтролисана моћ и када народски речено појединцима „уђе вода у уши“ познато је још од давнина. И Римско царство пало је услед оваквог следа догађаја. Када се на бахатост долије примитивизам реакција је без изузетка кобна за друштво у коме се дешава.

     Локалне јагодинске кабадахије, квази привредници и делегитимисана политичка елита синоћ су отишли још један корак даље. Није им довољно што своје контакте и крајње сумњиво стечену моћ користе у циљу личног и противправног богаћења, није им довољно што локале и привредне субјекте које поседују проширују у најмању руку нетранспарентно, већ би да туку и малтретирају све оне који им се супротставе.

     Власник јагодинског ресторана Лав, Зоран Васић, познатији као „Папирко“ синоћ је након бахатог става који је заузео у разговору са грађанима Сашом Живковићем и Маријаном Марковић дао себи за право да под дејством алкохола исте физички нападне сматрајући то легитимним чином, без страха да би органи реда чак смели и да помисле да му се супротставе.

     Исфрустриран чињеницом да у ресторану Тигар „на миг“ мора да заузме став за хватање тањира као и да увек мора да буде у кондицији за суморвачке захвате прибегао је демонстрацији силе над људима који синоћ, осим једнакости за све грађане, нису тражили ништа друго.

     Напоменуо бих да по среди овог саопштења није и неће бити евентуално кршење епидемиолошких мера, поготово што исте највише крше и сами чланови кризног штаба па и сам председник државе, а на крају крајева, људи морају да живе и током ове пандемије. Мотив за писање овог саопштења је бахатост Васића који ни после скоро 24 сата од овог инцидента није нашао за сходно да се грађанима и целокупној јагодинској јавности извини.

     Оправдање не може бити прекомерна конзумација алкохола Васића и напредњачке екипе окупљене у ресторану „Лав“, као ни Живковићево „неовлашћено снимање“ како су поједини покушали да категоришу то. Оправдања нема, могуће је само извинити се, и ништа друго. Па ко прихвати, прихватио је.

     Порука коју је Васић као угоститељ и привредник послао грађанима као и порука коју надлежни органи својим ћутањем шаљу, опомена су за све нас, све грађане Јагодине. Синоћ Папирко сутра неки други кабадахија, синоћ Рика сутра неко од нас! Али неће проћи. No pasaran! Више нас је!

Председник ГрО Двери Јагодина
Стефан-Вук Милановић