Српски Покрет Двери - Лого
Search

Тражимо да Влада престане са притисцима на запослене Поште,

да Милан Кркобабић и Мира Петровић поднесу оставке на јавне функције и да се у Пошту доведе професионални менаџмент који ће успоставити ред и нормално функционисање поштанског саобраћаја, а радницима обезбедити нормалне услове за рад и лична примања достојна човека.

     Уништавање Поште Србије преко ПУПС-а и династије Кркобабић траје предуго. Радници су доведени до руба егзистенције још 2014. године, када су им замрзнуте плате и смањене за 10%. Није улагано у развој и инвестиције, па ни у основно одржавање система, што је профитабилну државну фирму довело до статуса болесника.

Лажно хвалисање руководства о оствареном профиту истопило се као кула од карата од када су за основ профита, а то су рента просторија и инфраструктуре од стране Телекома, почели да истичу уговори.

Поред Мире Петровић, која нема одговарајућу стручну спрему за директорско место, непотизам, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем присутни су на сваком кораку. Своју допунску апанажу и страначки плен у Пошти на позицији извршног директора остварује и др Владимир Димитријевић, ни мање ни више него председник Републичке изборне комисије, која ових дана игра своју фарсичну улогу и лажном унапређењу изборних услова.

       Други извршни директор је Мирјана Лазаревић, супруга Срђана Предојевића са ТВ Прве, за коју упућени тврде да жари и пали по Пошти, а поставља се питање да ли се преко ње врше бројна страначка и естрадна запошљавања? Није тешко закључити како Кркобабић има одличне медијске услове за просипање магле у српској јавности, кад поред Лазаревићеве, место шефа Кабинета држи Нела Бојовић, рођена сестра Оливере Јовићевић, гостујуће водитељке на РТС-у, код аутора емисије ”Упитник”, Александра Вучића.

Поставља се питање да ли и то све династији Кркобабић није било довољно у растакању инфраструктуре једног од најважнијих државних предузећа, па постоји основана сумња да се уместо у врхунски опремљеној штампарији Поште користе услуге  предузећа ”Графико 011” из Земуна у власништву мајке министра Кркобабића, Марије од 83 године, где је директор, брат Милана Кркобабића, Небојша Кркобабић.

И док радници Поште у очају посежу за самоповређивањем, Влада и Мира Петровић врше притисак и запослене противзаконито удаљују са посла, због оправдане обуставе рада. Крајње је време је да се и ово лудило заустави. Дајемо пуну подршку радницима Поште у праведној намери да поштено зарађеним радом обезбеде егзистенцију својим породицама и сачувају једно од најважнијих јавних предузећа од даљег пропадања.

 

Југослав Кипријановић, потпредседник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: