Реакција потпредседника Српског покрета Двери Југослава Кипријановића на изјаву др Предрага Кона следеће садржине: „Суштина је да без овакве подршке власти ове земље, па мора се рећи и председника лично ништа од овог не би било, ми би били у катастрофалној ситуацији и то је једноставно жива истина“.

Епидемиолог др Предраг – Пеца Кон не одустаје од свог доприноса неуставној иницијативи да се забрани верницима СПЦ да оду у храмове на Васкршњу Литургију.

Поред тога, неуставно је и стављање опште епидемиолошке ситуације у функцију кампање Александра Вучића, што је карактеристика осталих колега из „струке“, чланова Кризног штаба.

Поставља се питање, зашто др Кон прибегава истим манипулацијама о својој наводној оставци, па га онда као неко моли да остане. Исто је било и пре 10-так година приликом чувене афере око набавке вакцина против свињског грипа АH1N1, када је др Кон театрално напуштао место руководиоца Радне групе за борбу против пандемијског грипа, па ипак остао на челу исте. Занимљиво је да има још чланова тадашње Радне групе, поред др Кона, који су и данас чланови Кризног штаба. Подсећамо, тада је на предлог баш те радне групе поручено много више „Новартисових“ вакцина него што је било потребно, а буџет Србије је оштећен за око 1,6 милиона евра.

Очигледно су поједини „стручњаци“ решили да током ванредног стања изађу из својих овлашћења и почели су да се баве политиком и унутарцрквеним питањима. Таква одлука им, ипак, не може остати без одговора.

 

Југослав Кипријановић

Потпредседник Двери