Иван Костић: Захтевамо увођење ванредног стања у држави због корона вируса

Линк на видео изјаву Ивана Костића: 

 

Позивамо Народну Скупштину Србије да уведе ванредно стање у држави! Србија се налази у ванредном стању због епидемије корона вирусом и избори морају бити одложени. Устав Србије је више него јасан, по члану 200. Устава Србије Народна Скупштина може да уведе ванредно стање на 90 дана и да се одложе избори. За време ванредног стања нема распуштања Парламента.

Стање у коме се данас Србија налази је алармантно и нас чуди неозбиљност председника Републике Србије који у синоћњем обраћању јавности прича о политичкој подршци коју требају да му дају пензионери док је цела држава у страху шта ће се даље дешавати са здрављем нације. Српски покрет Двери и Савез за Србију су били у праву када су рекли да не постоје политички услови за одржавање избора, а сада са епидемијом на светском нивоу дефинитивно елементарних услова за одржавање избора нема.

Радош Пејовић: Брига о породици мора бити у центру друштвено-политичких дешавања

Линк на видео изјаву Радоша Пејовића: 

 

Бојкот је данас заиста питање здравог разума. У тренутку када Србија мора да се суочи са оваквим изазовом као што је Корона вирус, небитно је шта политичари мисле.

Двери су се увек залагале да породица политика дође у центар друштвено-политичких дешавања. Има ли важнијег тренутка од овог када смо, са једне стране суочени са мигрантском кризом, која све више угрожава животе грађана Србије, и са друге стране опасности од ширења заразе корона вирусом, да покажемо да нам је породица заиста најважнија.

Двери имају мере породичне политике које смо више пута помињали у јавности, али је ово сада тренутак да сви покажу друштвену одговорност и учине све да се корона вирус што мање рашири.

Ово је тест, који ћемо ми као народ искористити или на добро или на лоше.

Још једном понављамо да се школе и факултети морају затворити. То чине све земље у окружењу. Нема разлога више за чекање.

Породица на првом месту.

Марија Јањушевић: Позивамо грађане да бојкотују лажне и намештене изборе

Линк на видео изјаву Марије Јањушевић: 

 

Караван Двери је данас у Суботици где само дошли да и Суботичане позовемо на бојкот предстојећих лажних и намештених избора.

Све што се дешава у држави у претходним годинама, све лоше ствари јесу последица негативне селекције и бојкот показује да је једини начин да сменимо ову власт и да грађанима Суботице и читаве Србије дамо шансу да живе пристојно.

[ngg src=“galleries“ ids=“183″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Инфослужба Двери