Српски Покрет Двери - Лого
Search

Живимо у времену апсурда и парадокса, у времену када се слободном погодбом, без тендера и јавних набавки уговарају готово сви капитални, инфраструктурни пројекти. Живимо у времену у ком је за девет година напредњачке власти јавни дуг порастао за готово 100%.  Живимо у времену високе корупције, организованог криминала и свеопштег безакоња.

        Најављена борба против криминала и корупције посрнула је на свом првом испиту, а власт се сетила да уводи ред најугроженијима у време пандемије. Закон о утврђивању порекла имовине и посебном порезу остао је „мртво слово на папиру“ и није дао никакве резултате, баш као што смо и предвидели код његовог доношења.

У времену свеопште здравствене и економске кризе, Влада Републике Србије, уместо да снажно подржи домаћу привреду, она је посегла за новим наметима увођењем новог закона о фискализацији који би требало да ступи на снагу 01.01.2022. године. Процењује се да ће укупни трошкови увођења онлајн каса износити у просеку 46.000 динара, чиме би привредници и предузетници за овај нови парафискални намет издвојили око 4 милијарде динара. Министарство финансија, у чијој је надлежности нова фискализација, сматра да би се на овај начин битно умањила „сива економија“.

Ресорни министар Синиша Мали је предложио да део трошкова набавке нових онлајн фискалних уређаја сноси држава. Лепо замишљено, али имамо неколико питања за министра Малог:

 
Споран је тренутак за увођење новог Закона о фискализацији. Упитни су сви ваши предлози јер у самој најави „миришу“ на корупцију.

Двери се противе увођењу новог парафискалног намета и захтевају да увођење и набавка нових онлајн каса буде стопостотно о трошку државе, а не на терет предузетника.

 

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: