Српски Покрет Двери - Лого
Search
Kiprijanović: Vlast odgovorna za napetost i strah građana

Glasilo SNS-a, u formi dnevnog lista “Alo”, u kontinuitetu izaziva neosnovanu paniku i strah kod građana. Naslovna strana i tekst objavljen 2.aprila 2019. pod nazivom “Plaćenike iz Ukrajine spremaju za krvoproliće” je čista izmišljotina sa ciljem izazivanja straha i sukoba među građanima, osim ako režim Aleksandra Vučića ne planira da dovede preko svog prijatelja Porošenka pripadnike ukrajinskih fašističkih falangi iz jedinica “Azov” ili “Banderovce” da izazovu haos i krvoproliće na ulicama Beograda.

Podsećam javnost da je Vučićeva Vlada 2015. donirala 100.000€ Ukrajini, a sa druge strane glume velike prijatelje Rusije.


Opozicija i Savez za Srbiju ne planira da protesti u Srbiji budu nasilni. Zanima nas samo kada će vlast shvatiti da je vreme isteklo i da moraju da oslobode javni i medijski prostor za ravnopravnu debatu i sučeljavanje mišljenja vlasti i opozicije, kao preduslov za fer i poštene izbore koji slede.


Performans kojim su gradske organizacije Saveza za Srbiju na 30 minuta zatvorile Kolarčevu ulicu, kao izraz građanske neposlušnosti zbog bezobzirne, nesposobne i bahate vlasti, nije izazvao revolt kod građana kao što je blokada života u centru Beograda, koju od 1.aprila sprovodi Goran Vesić, a koja će trajati mnogo duže nego što bi i jedna vlast bilo koje metropole u Evropi sebi dozvolila.


Zato oni moraju da odu što pre. I zato protest. Miran, dostojanstven, ali i odlučan. Zato 6.aprila Pink. Zato 13.aprila cela Srbija u Beogradu.


 

Jugoslav Kiprijanović

predsednik Gradske organizacije Dveri – Beograd


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: