Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ko je kriv za poniženje Srbije u Parizu?

Ko je kriv što ni na ovakvoj manifestaciji nismo dobili mesto, koje su pre jednog veka krvlju platili naši preci?

Prvo što „upada u oko“ običnom posmatraču je mesto koje je, prema protokolu, na manifestaciji zauzeo predsednik Srbije. Da li se Evropa seća kakva je bila uloga Srbije u tom ratu i koliko je strahovito bilo stradanje njenog naroda? Sećaju li se kakvu je golgotu prošao srpski narod? Sudeći po protokolu – znaju, ali za taj narod ne mare.


Mesto koje su na proslavi dodeli Vučiću pokazuje koliko ga uvažavaju njegovi „veliki prijatelji“ u diplomatskim krugovima. Toliko uvažavaju i zemlju Srbiju, što su rezultati višegodišnjeg „rada“ naše diplomatije. S druge strane, zapaženu poziciju na proslavi dobili su Kolinda i Tači! Draga „naša“ Evropo, znaš li išta o Velikom ratu?


Ko je kriv što ni na ovakvoj manifestaciji nismo dobili mesto, koje su pre jednog veka krvlju platili naši preci? Nema porodice koja nije izgubila nekog voljenog u tom ratu. Biće da je ovo još jedno od poniženja koje se očekuje da prećutimo. Da su takva očekivanja pokazao nam je i sam predsednik Srbije – stajao je na predviđenom mu mestu. Zadovoljan.


Pita li se neko gde ćemo biti posle novih sto godina, nakon ovakve podaničke i izdajničke politike aktuelne vlasti ? Šta mi ostavljamo svojim potomcima? Na nama je da vratimo svome narodu otetu čast i dostojanstvo.


 

Verica Vojinović Živković

OO Dveri Mladenovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: