Српски Покрет Двери - Лого
Search
KOSTIĆ: OLUJA NAD SRBIMA U REGIONU NE PRESTAJE VEĆ 22 GODINE

Najnovija dešavanja na Balkanu pokazuju da se ništa nije nije promenilo u protekle dve decenije u odnosu bivših država SFRJ prema pripadnicima srpskog naroda.

Na proslavi antifašističkih udruženja u Srbu 27.jula povodom Dana ustanka naroda Hrvatske, nije bio prisutan ni jedan visoki funkcioner hrvatske države. U Glini na obeležavanju 76. godina od pokolja 1200 pripadnika srpskog naroda, predstavnici srpske zajednice, predvođeni zastupnikom Srba u hrvatskom saboru Miloradom Pupovcem, doživljavaju uvrede i napade kao da su državni neprijatelji. Ministarstvo za ratne veterane finansira koncert proustaškog pevača Marka Perkovića – Tompsona i na to niko iz Evropske Unije ne reaguje. Kada se promocija ustaške ideologije odigrava na Balkanu onda se ćuti, a kada se dešava pred njihovom decom u Zapadnoj Evropi onda te nastupe zabranjuju!

Za to vreme, proamerička premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić ide u Podgoricu da na marginama skupa NATO zemalja regiona se dodvori američkom potpredsedniku Majklu Pensu, nemajući ni pomisao da se sretne sa predstavnicima prosrpskih političkih organizacija, srpskih kulturnih institucija i Srpske Pravoslavne Crkve.

Jednom rečju, Srbima u regionu se ne piše ništa dobro, dok Vučić i Vlada Srbije kopiraju politički projekat Mila Đukanovića po kojem se predviđa priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji i na kraju ulazak u NATO.

Ubrzan ulazak Crne Gore u NATO, priprema za ulazak Makedonije u ovu vojnu alijansu i ogromni pritisci na Republiku Srpsku i Srbiju da se odreknu svoga suvereniteta, pokazuju da se položaj srpskog naroda u bliskoj budućnosti neće popraviti i da je položaj naše zajednice u regionu sve lošiji, a interesi Srba na Balkanu sve ugroženiji.


Mr Ivan Kostić, narodni poslanik Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: