Српски Покрет Двери - Лого
Search

Крагујевачки градски одбор Српског покрета Двери у потпуности подржава штрајкаче „Фиат Пластика“ чврсто стојећи на становишту да министри у српској Влади не раде у корист наших радника већ искључиво у интересу страних фирми.

       У конкретном случају држава има одређени власнички удео и природно је да се тај утицај искористи за побољшање положаја запослених. Није нормално да ресорна министарка за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Дарија Кисић Тепавчевић не учини ништа да заштити наше раднике од самовоље менаџмента „Фиат Пластика“ који нема слуха за захтеве запослених. У најмању руку морала је да уложи свој, сада већ дефинитивно дискутабилни, ауторитет и спречи пословодство да премести производне машине и упосли нове раднике уместо да прихвати оправдане захтеве за нормалне услове рада. Сматрамо да је овакво понашање менаџмента „Фиат Пластика“ и министарке Кисић Тепавчевић скандалозно.

Зачуђујуће је али и очекивано и да се градоначелник Крагујевца Никола Дашић није ангажовао и покушао да утиче на Владу чији би посао требало да буде заштита интереса грађана Србије и довођење у ред бахатих страних компанија које српске раднике претварају у робље. Пропаст преговора штрајкачког одбора и пословодства „Фиат Пластика“ дубоко учвршћује уверење Двери да без суштинске промене система не може да буде боље ни српском раднику који је одавно спао на ниво права запослених у 19. веку. Кривци за катастрофу радништва ће одговарати. То није претња, то је обећање.

 

ГрО Двери Крагујевац

Извор фотографије: ucentar.rs       

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: