Српски Покрет Двери - Лого
Search
Maja Gojković fizički nasrnula na Mariju Janjušević

Poslanici Srpskog pokreta Dveri jutros su pokušali da od predsednika Narodne skupštine dobiju objašnjenje zašto šef poslaničke grupe Dveri ne može da učestvuje na sednici Narodne skupštine narednih 20 dana. Umesto odgovora dobili su bahato i nasilničko ponašanje Maje Gojković.

Boško Obradović je istakao da je otišao da pita predsednicu NSRS zašto ne može da prisustvuje sednici kada nikada nije dobio niti jednu pismenu odluku o tome, a kada se pogleda stenogram od četvrtka mera udaljenja nikada nije izrečena, niti je mogla biti, jer se sednica završila nakon izricanja treće opomene.

„Poslovnik, član 111, jasno kaže da se mera udaljenja izriče narodnom poslaniku tek nakon izricanja mere oduzimanja reči što meni nije izrečeno“, rekao je Obradović i dodao: „preko vikenda se Maja Gojković konsultovala šta dalje da radi sa Dverima jer ne može da im stane na put, pa su odlučili da preinače treću opomenu u meru udaljenja sa sednice na 20 radnih dana.“

Istakao je da postoje snimci ulaska u kabinet predsednika parlamenta i da niko nije dirao Maju Gojković, ali je ona nasilno udarala poslanicu Mariju Janjušević, a jedan pripadnik obezbeđenja je pokušao da joj otme telefon.

Budući da šef poslaničke grupe Dveri nije mogao da dobije valjane informacije ni od Maje Gojković, niti od zamenika generalnog sekretara on je postavio pitanje: „Da li je ovo skupština Maje Gojković, jel ovo privatna skupština Srpske napredne stranke, njihova stranačka skupština, i po kom osnovu oni izbacuju narodne poslanike?“ i ponovio da su četiri poslanika, od čega dva šefa poslaničkih grupa, i to Saša Radulović, šef poslaničke grupe „Dosta je bilo“ i on, isključeni iz rada NSRS na 20 radnih dana, što je jasan pokušaj da se uguši glas opozicije.

„Ja razumem da Maja Gojković radi u rudniku i da joj život nije lak. A znate zašto je teško biti Maja? Zato što ona ima zadatak da sakrije kriminal i korupciju u vrhu SNS. To je najteži posao na svetu!“, istakao je predsednik Dveri i dodao da ima još jedna tema zbog koje je Maja Gojković u fioci. „Ona mora da radi sve ovo zato što je opljačkala budžet grada Novog Sada dok je bila gradonačelnik. Više postupaka protiv nje se drži u fioci Aleksandra Vučića.“ – rekao je Obradović.

„Najvažniji razlog zašto smo nas troje isključeni je da ne bismo govorili o KiM, o predaji i izdaji Kosova i Metohije koja se sprema u narednih nekoliko meseci. Da onoga trena kad Vučić bude morao da ispuni ono što je obećao zapadnim mentorima, ovde ne bude ni jedan poslanik koji će to govoriti u direktnom prenosu skupštine“, zaključio je predsednik Dveri i dodao da je nemoguće sprečiti poslanike Dveri da o tome govore, te da postoje različite metode parlamentarne i vanparlamentarne borbe.

Na pitanje novinara da li postoji drugi metod da se izbori za svoja prava, a da to nije ulazak u kabinet predsednika parlamenta, Obradović je istakao da su Dveri poslanička grupa koja ne dozvoljava da je neko gazi. „Naša borba će uvek biti nenasilna, ali ćemo na svaki način postaviti pitanje o kriminalu i korupciji i izdaji Kosova i Metohije.“

Srđan Nogo je postavio pitanje novinarima šta bi oni uradili da su na mestu poslanika koje isključuju iz rada bez obrazloženja. „Maja Gojković je narodni poslanik kao i mi, i nas je kao i nju birao narod. Imamo pravo da postavimo pitanje zašto šef naše poslaničke grupe ne može da uđe na zasedanje kada mu nikada nije izrečena četvrta opomena i mera udaljenja. Ona je dužna da nam da to obaveštenje. Ona nije ovde neki izdvojeni kralj.“ rekao je Nogo i dodao je da Dveri već više dana postavljaju pitanja o protivpravnim radnjama Maje Gojković na čelu Novog Sada, kao i o drugim kriminalnim radnjama o kojima postoje dokazi.

Marija Janjušević je istakla da je vlast u problemu jer se bori protiv istine i iskrenosti. „Ja sam snimala telefonom da ne bi mogli da šire svoje laži, sve dok me nije napao pripadnik obezbeđenja. I ja sam žena, kako nikom ne smeta što sam ja napadnuta? Pored toga me je Maja Gojković udarala sve vreme“, rekla je Janjušević i  dodala: „Niko nije ni mrdnuo od dušebrižnika  kada sam napadnuta na Kosovu i Metohiji, a nadam se da to sada neće biti slučaj, jer sve žene zaslužuju da budu zaštićene.“


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri
Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: