Српски Покрет Двери - Лого
Search
Marija Janjušević: Da li je raspisivanje lokalnih izbora u Kuli, Doljevcu i Kladovu u skladu sa zakonom

Marija Janjušević je pitala ministra državne uprave i lokalne samouprave zašto su raspisani izbori u Kladovu, Kuli i Doljevcu i da li se radi o nasilnom izazivanju vanrednh izbora u opštinama u kojima SNS ima apsolutnu većinu, kako bi se neutralisao neminovan poraz koji ih očekuje na izborima u Lučanima?

Ministra zdravlja je pitala da li postoji precizan podatak koliko je lekara i medicinskih sestara dalo otkaz u državnoj službi i odselilo se u inostranstvo, odnosno da li je neko napokon počeo da o tome vodi računa, s obzirom da su ranije iz Ministarstva zdravlja odgovorili da nemaju povtrdu nekih navoda u javnosti da iz Srbije mesečno odlazi preko 120 lekara specijalista.


Janjušević se osvrnula i na istraživanje kompanije Dunav Minerals, koja je utvrdila da u ležištima Kiseljak i Jelou Krik kod Medveđe leži 547 miliona tona rude. Pitala je kako će država da zaštiti svoju imovinu, ili je sve to deo izdajničkog plana da se Bujanovac, Preševo i Medveđa praktično poklone Albancima. S tim u vezi je i pitanje zbog čega je načelnik uprave opštine Medveđa Svetlana Todorović naložila rukovodiocima unutrašnjih organizacionih jedinica, načelnicima odeljenja  da moraju da uče albanski jezik, tražeći od njih naročitu posvećenost u tome. Jaćuševićeva je tražila od nadležnih da utvrde činjenice u vezi sa progonom koji predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sprovodi nad predsednikom OO Dveri Medveđa radetom Kulićem, koji između ostalog od Kulićevog poslodavca traži da mu uruči otkaz na poslu i praktično porodicu Kulić ostavi bez hleba.


Na kraju se Janjuševićeva osvrnula na migrantsku krizu i od MUP-a i KIRS-a zatražila informaciju da li je istina da će u Svilajincu biti naseljeno 1867 migrantskih porodica i to do septembra 2019. godine. Ona je pitanje uputila na osnovu bilborda koji su urađeni za Svilajnac, Malo Crniće, Žabare i Požarevac, na kojima jasno piše da EU sa partnerima gradi stanove za migrantske porodice. Ona je podsetila da se ovakvi projekti već sprovode širom Srbije.


 

Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: