Marija Janjušević odgovorila Zorani Mihajlović: Izjasnite se da li je KiM deo Srbije

Marija Janjušević traži od Zorane Mihajlović da se izjasni da li smatra da je Kosovo i Metohija srpska teritorija, a ne da u nedostatku argumenata širi laži o Srpskom pokretu Dveri.

Naime, Marija Janjušević je tokom skupštinske rasprave po amandmanima zamolila ministra da umesto priče o autoputu do Drača, omogući bolju putnu mrežu između istočne i zapadne Srbije. Zorana Mihajlović je, izbegavajući da se izjasni, lažno optužila poslanika Mariju Janjušević kako Prištinu ne smatra delom Srbije što su preneli neki mediji.


Naime, Marija Janjušević je tražila od Zorane Mihajlović da se izjasni zašto nije reagovala na izjave Kajla Skota o Kosovu a ona je dala obrazloženje da je ćutala zbog potpisivanja ugovora vrednog 10 miliona evra. U momentu kada je Janjušević izjavila da je izgleda Zorana Mihajlović prodala Kosovo i Metohiju za deset miliona evra, predsedavajući Vladimir Marinković joj je oduzeo reč i izrekao opomenu.


O svemu navedenom najbolje govore stenogramske beleške i snimci, koji svedoče da je Zorana Mihajlović izbegla da se izjasni o statusu Kosova i Metohije i branila se izvrtanjem činjenica.Info služba Dveri