ОО Двери Мерошина су протекле недеље, у оквиру активне кампање бојкота избора, дочекале председника покрета Бошка Обрадовића. Његова посета је изазвала велико интересовање мештана. Они су се окупили испред зграде општине, како би га поздравили и информисали о личним искуствима са безакоњем у држави.

     Судећи по публици која је била распоређена у оближњем парку, паркингу и дворишту околних државних институција, режимски послушници нису били ништа мање заинтересовани да чују и виде Бошка Обрадовића. Да ли по задатку или у намери да размотре могућност прелетања у нове политичке снаге, остаје да се види у наредним месецима.

     Бошко Обрадовић је том приликом подсетио да су предстојећи избори пре свега здравствено небезбедни и да се то нарочито осећа на југу Србије, где пандемија не јењава, али су исто тако и недемократски, јер је власт учинила све да опозиција нигде не може да се чује и изнесе своје идеје за позитивне промене у Србији. Избори осим у заразу, воде у један ризичан сазив парламента, који ће Вучићу омогућити предају Косова и Метохије.

    Председник општинске организације Славољуб Микић је Бошка Обрадовића и присутне подсетио на сва кршења закона у овој општини, међу којима је најскандалознија чињеница да се власт у Мерошини мењала такорећи квартално, сем у последњих 11 месеци од када траје безвлашће. Слична неспособност у руковођењу показана је и у ОШ „Јастребачки партизани“, у којој је бивши В.Д. неовлашћено потписивао одлуке након истека свог мандата а избор новог директора праћен недопустивим скандалима.

     Двери су у Мерошини посебно активне у борби за остваривање права произвођача вишње и другог воћа, као и у борби да Мерошина сачува функционалан Дом здравља и врати амбуланте и специјалистичке службе које је некада имала. Двери Мерошина једини спас од убрзаног смањења сиромаштва виде у решавању тих основних питања у пољопривреди као најреалнијој економској подлози, образовању и здравству.

     Бошко Обрадовић је обећао пуну подршку у остваривању постављених циљева, како лично, тако и читавог покрета Двери, која уосталом није ни до сада изостајала.

     Након посете Бошка Обрадовића која је изазвала велику пажњу локалне јавности и због бројности овог скупа, Мерошину су након Бошка Обрадовића посетили и други лидери опозиције која не излази на предстојеће лажне изборе.

     Славољуб Микић сматра да су у Мерошини већ покренуте незаустављиве промене које ће омогућити да Мерошина за релативно кратко време добије стабилну власт, коју ће напокон представљати људи из Мерошине и која ће радити у корист мештана. Он је уверен да ће се убрзо јасно показати, без обзира на исход избора и степен успеха бојкота, да су Двери у Мерошини поставиле снажан темељ за бољи живот овог малог места.

ОО Двери Мерошина