Произвођачи кромпира, како у по њему чувеном ивањичком крају, тако и у целој Србији, остали су ове године без пласмана своје робе и поред обећања министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

        Наиме, он је још у новембру прошле године рекао да ће у делу прехрамбене индустрије која се односи на прераду кромпира фалити истога и обећао да ће, ко год има вишка, продати кромпир по доброј цени. Такође, тада је истакао да зна коме ће у наредних месец-два бити потребан кромпир и поручио произвођачима да се не боје и да неће остати без продатог кромпира.

Нажалост, данас, управо три месеца од тада, ова обећања министра Недимовића су се показала као лажна. Томе сведоче и произвођачи кромпира који га не могу продати ни за 10 динара по килограму, јер нико не жели да га купи. Тоне кромпира пропадају, а пољопривредни произвођачи улазе у минус из кога ће се тешко извући. А Бранислава Недимовића нигде нема да одговори зашто их је слагао.

Министру отуђеном од народа очигледно је лако да свесно обмањује пољопривредне произвођаче лажним обећањима, не схватајући да тиме наноси огромну штету и угрожава егзистенцију хиљада људи и њихових породица. Зато Двери желе економски патриотизам на првом месту насупрот увозничком лобију и субвенционисању страних компанија које актуелни режим свесрдно подржава на уштрб домаћих привредника и пољопривредника. То је разлика између нас који желимо економски јаку Србију и актуелне власти која жели Србију јефтине радне снаге. 

 

Милован Јаковљевић
Потпредседник Двери

Видео прилог који показује како је Бранислав Недимовић обмануо произвођаче кромпира можете погледати овде: