Вест да ће сви пунолетни грађани Србије добити по 100 евра, помпезно је најавио председник државе, његова пресамићеност Александар Вучић. Стекао се утисак да је то на неки начин његов новац који ће, само он и само на начин како он то жели, поделити својим поданицима.

Изгледа да је „побркао лончиће“ и да се мало заиграо! Чије паре дели преподобни Вучић?!

Од куда њему 520 милиона евра?! Да није продао неку њиву у Чипуљићима, или ће новац исплатити из напредњачког ћупа?! Можда су арапска браћа поклонила неку цркавицу? Да нису Вулинова тетка или тата Бранко „граната“ донирали српском народу?!

Ништа од тога!

Новац је пореских обвезника који кроз порезе, таксе, акцизе и друге облике пуне буџет. Новац који је противуставно одузет пензионерима и запосленима у јавном сектору, као и новац који је обезбеђен кредитним задужењем и повећањем јавног дуга за 9,5 милијарди евра.

Из свега овога, лако је закључити да је новац наш. Новац грађана Републике Србије који је политичком одлуком предат на управљање и прерасподелу по важећим законима, а не по личном нахођењу и хиру једног човека.

Више је него очигледно да нашим новцем пресамићени и бахати Вучић и његов режим покушавају да поткупе грађане Републике Србије како би на непоштеним и нерегуларним изборима гласали за СНС и актуелни режим.

Овакво понашање не само да је неморално, већ је и противзаконито.

Упозоравамо Александра Вучића и његов напредњачки картел да посебан облик дискриминације и преседана чини и то што ће милион и седамсто хиљада пензионера по аутоматизму добити износ од 100 евра, док остали пунолетни грађани морају да се лично пријаве и изразе свој став о томе да ли желе или не желе новац. Разлог за овакву поделу грађана власт правда тиме што неки од опозиционих политичара не желе да узму новац, мотивисани револтом и исказивањем бунта и протеста.

Сигурни смо да и међу пензионерима има људи који не желе народних 100 евра, већ свој новац који им је од пензија отиман годинама.

Вучићу, не вређај народу интелигенцију и не поклањај нам наш новац!

 

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери