Вучићеве перјанице Синиша Мали и Бранислав Недимовић данима су најављивали спектакуларне мере које ће помоћи пољопривредницима да отклоне последице пандемије, које су данас коначно угледале светлост дана.

Предвиђених 2,6 милијарди динара Влада планира да распореди по два основа:

 

 

На овај начин подршку државе добиће од 15 до 20% пољопривредних произвођача, док 80 до 85% малих и средњих газдинстава, остаће ускраћено за било какву помоћ државе.

Уредба је направљена да веома мали део новца зарад привида објективног и наводно поштеног приступа заиста добије незнатан број малих и средњих пољопривредних газдинстава, док већи део новца добиће велики произвођачи и партијски послушници који ће са лакоћом испунити већ унапред за њих припремљене и селектоване услове.

Подсећамо Владу и ресорног министра Недимовића да је Српски покрет Двери у више наврата предлагао низ конкретних мера, како би катастрофално стање српског аграра изазвано епидемијом и погубном политиком, у доброј мери било ублажено. На све то Влада и министар су остали глуви и неми.

Субвенције пољопривредницима, опредељене буџетом за 2018. и 2019. годину, нису исплаћене до дана данашњег, што говори да је буџетски новац ненаменски потрошен, или је председник државе лагао када је рекао да живимо у златном добу и да новца има довољно.

Износ од 2,6 милијарди, који је предвиђен за подршку пољопривредним газдинствима, држава наплати пољопривредницима кроз акцизу на дизел гориво у временском периоду краћем од годину дана. Из овог можемо закључити да сви српски пољопривредни произвођачи куповином и трошењем дизел горива финансирају одабране „миљенике“ власти.

Подсећамо власт да то није њихов новац, већ  новац пореских обвезника и пољопривредних произвођача. Власт не ствара новостворену вредност за разлику од српских домаћина, већ је изабрана да на поштен и објективан начин врши прерасподелу.

 

Српски домаћин неће милостињу, већ чисту рачуницу.

 

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери