Међу 4 потпредседника и 16 министара Хотијеве сепаратистичке Владе у Приштини налазе се потпредседник Владе Горан Ракић и министар Далибор Јевтић. Нову Владу лажне државе Косово подржали су и за њу гласали посланици „Српске листе“ која је огранак Вучићеве Српске напредне странке.


Представници „Српске листе“ седели су и подржавали и сепаратистичку Харадинајеву Владу, заклињали се на тзв. косовском Уставу уз химну и заставу исто као и данас. Тада, а и данас, министри и посланици „Српске листе“ громогласно ћуте, у стању потпуне хибернације, док се у Приштини доносе закони на штету не само Срба који живе у нашој јужној покрајини Косову и Метохији, већ и на штету државних и националних интереса Републике Србије глобално.

Ових дана у приштинском парламенту расправља се о „Закону о заштити вредности рата ОВК“.

Нацртом овог закона обавезује се сваки јавни службеник или грађанин тзв. Косова да у свако доба и свим околностима на Косову и иностранству „поштује и штити вредност борбе“ дефинисане овим законом.

Дефинисано је и да ће се за кршење закона кажњавати по Уставу тзв. Косова, а то би значило да је прекршилац издајник, а самим тим кривично гоњен.

Овај предлог закона је монструозан и опасан по исказивање слободе мишљења и уопште слободе свих који би мислили, говорили или радили супротно од овог предложеног закона.

Администрација косовске псеудодржаве посегла је за оваквим законом из више разлога, али два су кључна:
Први је да се изопшти било каква промисао да је ОВК терористичка организација и да се кроз званичне косовске институције аболирају сва зверства и она прогласи ослободилачком војском.
Други битан разлог је да се заплаше потенцијални сведоци који би сведочили пред Међународним судом у Хагу а међу њима нису само Срби, већ и значајан број Албанаца који су непосредно или посредно били жртве ОВК терориста.

По овом питању став председника државе Александра Вучића је познат и ја сам сагласан са њим. Председник је изјавио  да предложени Закон о вредностима ОВК види као спремност да се хапсе Срби и да им се ускрати било какво право  на сопствено мишљење.

Сваку реч потписујем!

Међутим, чудно је и нејасно шта раде два његова министра у Влади лажне државе Косово и десет посланика у тзв. Скупштини Косова? Зашто ћуте? Зашто не дигну глас против овог лошег и за све Србе опасног закона?

Овај аутистични закон је уплашио америчког, немачког и швајцарског амбасадора, али није успео лицемерне представнике Српске листе којима Срби на Косову и Метохији нису приоритет, већ  одано служење Александру Вучићу и његовим нејасним политичким игроказима, који за последицу могу имати додатно урушавање нашег народа, државних и националних интереса на Косову и Метохији.
 

Милован Јаковљевић
Потпредседник Двери