Конференција за медије председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића, очигледно је узнемирила духове у Српској напредној странци, па је читав јучерашњи дан протекао у такмичењу функционера СНС ко ће више увредити господина Обрадовића.

      У тим увредама предњачила је шефица Информативне службе СНС-а Владанка Маловић, користећи највулгарније речи. Јасно је да на доказе које је Бошко Обрадовић изнео о повезаности криминалне групе Вељка Беливука и врха СНС-а, из владајуће странке нема и не може бити контрааргумената. Зато Владанка Маловић прибегава увредама, вређањима и поновним етикетирањем председника Двери као фашисте, а и сама врло добро зна да су Александар Вучић и Горан Весић судски осуђени због тих навода. У томе она има и свесрдну помоћ режимских медија који, уместо да осуде говор мржње, са одушевљењем су преносили њене увреде.

Владанки Маловић, као шефици Информативне службе СНС-а задатак би требало да буде информисање јавности о раду странке којој припада, а не највулгарније вређање политичких неистомишљеника, недостојно било ког појединца, а камоли тренутно владајућој странци. Она то чак није урадила са свог налога на друштвеним мрежама, већ са званичног Твитер налога СНС-а, што говори да цела владајућа странка стоји иза ових гнусних, уличарских речи. Подсећамо јавност и да је Бошко Обрадовић, за сличне увреде, Владанку Маловић тужио суду још пре две године, да суђење још увек није заказано чиме она покушава да избегне одговорност, али ни то не може трајати још дуго.

На жалост по СНС, ни све лажи, ни све увреде, ни сав примитиван речник који долази из њихових редова не може сакрити истину. Чак ни експресно заказивање гостовања Александра Вучића у емисији „Хит твит“ која следи у недељу неће моћи да прикрије оно што цела Србија сада зна – да је група Вељка Беливука производ Српске напредне странке.

 

Миодраг Прековић
Директор Информативне службе Двери