Српски Покрет Двери - Лого
Search
Molba SPC da se dodeli orden Diku Martiju

Na vanrednoj konferenciji za medije, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Dragana Trifković govorila je o molbi Srpskoj pravoslavnoj crkvi da se Diku Martiju dodeli orden Svetog Save prvog reda za njegov istraživački rad povodom zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Dik Marti je zadužio srpski narod razotkrivanjem monstruoznih zločina nad Srbima u izveštaju koji je podneo Savetu Evrope. Organizovana trgovina ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, odnosno Albaniji, bi bila zataškana da ovaj hrabri čovek nije vredno radio na prikupljanju dokaza i razotkrivanju istine.“ – istakla je ona.


Trifković je naglasila da će Marti zbog toga ostati upamćen u istoriji kao i Arčibald Rajs koji je predstavio svetu izveštaje o austrougarskim zločinima u Prvom svetskom ratu.


Dragana Trifković je takođe kazala da je Srpski pokret Dveri planirao da molbu uputi i Kancelariji za ordenje, ali s obzirom da predsednik Srbije, koji je zadužen za dodelu ordenja, sarađuje sa ratnim zločincima Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem, koji su označeni kao glavni organizatori trgovine ljudskim organima na Kosmetu i ratne zločine nad Srbima, kao i da je s njim u koaliciji, bilo bi nezamislivo da dodeli orden onome ko je te zločine predstavio Savetu Evrope i međunarodnoj zajednici.

 


Info služba Dveri

 


Prilog:

–          Izveštaj Dika Martija Savetu Evrope

–          Molba za dodelu ordena Svetog Save


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: