Српски Покрет Двери - Лого
Search

Нашем народу нису потребне СНС параде поводом обележавања „Олује“ већ резолуције и нови закони који ће исправити неправду учињену Србима у 20. веку и санкционисати ниподаштавање и вређање српског народа и српских жртава.

       Сваке године на дан погрома над Србима у Хрватској, 4.августа 1995. године, актуелна власт скупља своје чланство да се обележи датум великог страдања нашег народа. Обележавање оваквих догађаја свакако има позитиван ефекат у домаћој јавности, јер нас подсећа на егзодус који су наши сународници преживели. Нажалост, суштински за десет година ове власти ништа конкретно није урађено, кроз макар и један правни акт или документ, да се не забораве српске жртве у Другом светском рату у НДХ или у грађанском рату у бившој СФРЈ крајем прошлог века.

Након актуелних дешавања у Федерацији БиХ поводом Инцковог закона и у Црној Гори након усвајања Резолуције о геноциду у Србреници, Србија мора са себе да скине лажно наметнути епитет геноцидног народа.

Власт Александра Вучића мора што пре у Скупштини Србије да усвоји низ докумената и закона, како  бисмо светској јавности презентовали шта се заиста дешавало на просторима Балкана у 20. веку. Резолуција такве садржине мора да се достави и Генералној скупштини Уједињених нација како би се она ставила на дневни ред једне од седница, на разматрање и усвајање. То треба да буде примарни задатак Скупштине, Владе Републике Србије и Министарства спољних послова.

Све док се то не уради, прича о страдањима Срба ће бити само декларативног карактера коју ће политичари користити зависно од својих дневно политичких интереса.

На овом задатку треба да се ангажују сви друштвено-политички чиниоци из Србије, региона и расејања и да напокон покажемо јединство када су стратешки национални интереси у питању.

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: