Честитамо новом премијеру Здравку Кривокапићу и свим министрима у Влади Црне Горе избор на ова места са надом да ће рад нове Владе бити почетак развојних процеса на Балкану који ће свим народима донети преко потребан мир, међусобно разумевање  и просперитет.

     Верујемо да ће после 75 година Црна Гора искористити шансу да изађе из матрице тоталитарне политике која је уназадила њен национални и историјски идентитет. Последњих  30 година неокомунистичка власт  је економски сахранила Црну Гору и довела већину грађана на ивицу сиромаштва, а криминал и корупција су постали синоним за Црну Гору у међународним институцијама.

Очекујемо да ће нова Влада Црне Горе преиспитати одлуку о признању лажне државе Косово, јер је управо Метохија дуго година била у саставу Црне Горе, а данашње Косово и Метохија је и даље саставни део Републике Србије. Сигурни смо да ћете заштитити положај и имовину Српске Православне Цркве као и да ћете омогућити равноправан положај и присуство припадника српског народа у свим државним институцијама.

Желимо премијеру Здравку Кривокапићу и Влади Црне Горе пуно снаге и мудрости да испуни све зацртане циљеве када је у питању развој и декриминализација државних институција што ће сигурно довести до јачања привредног и социјалног амбијента  и повећања животног стандарда грађана Црне Горе. Добробит и развој Црне Горе су у интересу наших држава и нова шанса да Србија и Црна Гора постану камен темељац нових партнерстава у југоисточној Европи.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери