Министар спољних послова Никола Селаковић је пропустио још једну прилику на јучерашњој седнцици Савета безбезности УН на којој се расправљало о КиМ да упути конкретне предлоге по питању поштовања Резолуције 1244 и безбедности Срба у нашој јужној покрајини.

        Министар Никола Селаковић верно одражава снисходљиву политику своје странке према страном фактору и  лажним приштинским институцијама које су де факто и њихови политички партнери у тзв. Влади Косова.

Више су се за територијални интегритет Србије, на јучерашњој седници поводом извештаја УНМИКа, залагали представници Кине и Русије, него министар Селаковић као представник Владе Србије. Кинески представник је чак изјавио да је решење за компромис између Срба и Албанаца могуће наћи само у оквиру Резолуције 1244 и поштовања целовитости Србије.

Министар Селаковић наставља понизну и губитничку политику од када је СНС на власти у Србији. Наши представници већ девет година у Савету безбедности УН не смеју да покрену и предложе ни једну иницијативу из оквира Резолуције 1244 која се тиче повратка 1000 припадника српских снага безбедности на Косово и Метохију, или нешто друго што је конкретно и оствариво.

Немо посматрање актуелне власти и учествовање у стварању Велике Албаније кроз Вашингтонски споразум, још више доводи у опасност безбедност наших сународника и наше културне баштине, који су сваким даном изложени све већим претњама.

 

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери