Српски Покрет Двери - Лого
Search

Највећу одговoрност за катастрофалан положај Срба на Косову и Метохији сноси првенствено међународна заједница која за 22 године није успела да успостави ред и мир, али такође и актуелна власт у Србији која је у преговорима са Приштином пристајала на све уступке који су се показали изузетно штетни по наше сународнике.

       Прошло је 17 година од планираног етничког чишћења у јужној српској покрајини, уз прећутну сагласност међународних безбедносних снага, које су биле дужне да обезбеде сигурност грађанима српске националности.  За погинуле и протеране Србе, као и за уништење имовине СПЦ и приватних лица нико није одговарао.
[ngg src=“galleries“ ids=“379″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Међународна мисија УНМИК-а, у сарадњи са ЕУЛЕКС-ом, ни данас, после 17 година, није успела да успостави нормалан живот и демократски поредак на КиМ, а такође не користе механизме да онемогуће  даљи развој тероризма и трговине наркотицима и људима, за шта је данас лажна држава Косово у целом свету постала синоним.

Актуелна власт Српске напредне странке није направила ни један позитиван искорак у правном или економском погледу за наш угрожени народ на КиМ. Потписивањем Бриселског споразума 2013. године свесно се одрекла преосталих српских институција на северу КиМ, а Србе јужно од Ибра је одавно отписала са пројектом разграничења који је тако неуморно промовисао председник Србије Александар Вучић.

Српски порет Двери је већ неколико пута инстистирао и упутио званичан захтев Министарству спољних послова да мора ургентно да тражи одржавање посебне седнице Савета безбедности УН на којој би се расправљало једино о угроженој безбедности Срба на КиМ и поштовању Резолуције 12 44. Нажалост, ни претходни министар Ивица Дачић, као ни садашњи Никола Селаковић нису ништа урадили по том питању.

Ова власт ако жели да се под притиском међународног фактора одрекне својих сународника и своје територије зарад опстанка на власт, мора што пре да буде смењена и да на њено место дођу политичари којима ће основна и једина тачка за преговоре са албанским сепаратистима бити Устав Републике Србије и Резолуција 12 44 Уједињених нација.

 

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: