Полако почињу да падају политичке пресуде којима се режим Мила Ђукановића обрачунавао са политичким противницима у Црној Гори. Прва међу таквима јесте пресуда о наводном тероризму по којој је неколико људи осуђено на вишегодишње казне затвора, међу којима су и политички опоненти Мила Ђукановића, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, али и бивши командант српске Жандармерије Братислав Дикић.

      Очигледно је да Мило Ђукановић није бирао средства да се ослободи свих оних који другачије мисле. Поред ове пресуде, једна од најконтроверзнијих одлука режима Мила Ђукановића јесте и усвајање тзв. Закона о слободи вероисповести, чиме је започет удар и на Српску православну цркву у Црној Гори. То је био и почетак пада Ђукановићевог режима, а након што је поражен на изборима, овај контроверзни закон је промењен у Скупштини Црне Горе. Логичан след околности јесте био и укидање политичке пресуде за једно од најтежих кривичних дела – тероризам.

Српски покрет Двери поздравља овакву одлуку, као што подржавамо и борбу против криминала и корупције коју је започела нова црногорска Влада на челу са Здравком Кривокапићем. Уверени смо да ће такав пелцер политичких промена ускоро доћи и у Србију чиме би се створили услови за кривично гоњење свих оних који су се огрешили о закон обављајући најодговорније функције у држави, попут људи који су учествовали у аферама „Савамала“, „Јовањица“, „Крушик“, као и многим другим аферама.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери