Скупштина Србије би требала, напокон после две и по године, да изнесе пред грађане резултате рада скупштинске Комисије за истрагу последица НАТО бомбарадовања која је формирана 2018. године и да о њеним резултатима обавести јавност. Зашто је Српска напредна странка прекинула рад ове комисије која би нас обавестила о количини трајних последица по здравље становништва проузрокованих војном акцијом 1999. године?

     Најновија истраживања показују да је скоро 90% грађана Србије против чланства своје земље у НАТО пакт и да на ту организацију гледају као на наставак фашистичке идеологије чији је циљ да загосподари слободним и независним државама.

Србија је војно неутрална земља тако да је беспредметно причати о било каквој већој сарадњи са НАТО пактом него што је она данас. О чланству у ову организацију не би требало да буде ни говора, јер је скоро цео народ у Србији против ове идеје.

Данас разне невладине организације  имају за циљ да релативизују привредне, биолошке и еколошке ефекте злочина НАТО пакта 1999. године против Југославије и да понизе преко две хиљаде жртава међу којима су већина били недужни цивили и деца.

Такође, актуелни пројекат Мини Шенген је НАТО пројекат о коме се и јавно расправљало на експертској дебати Центра за евроатланске студије крајем јануара 2020. године под називом „Од Мини Шенгена до макси користи“.

Пошто се ми залажемо за највиши степен демократије у Србији и за право да грађани Србије изнесу свој став о најважнијим националним темама, позивамо актуелну власт да распише референдум о пројекту Мини Шенгена и чује шта народ мисли о овоме.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери