Представницима Српске листе је једина политика да се не замере председнику Србије који отворено крши Устав када је Косово и Метохија у питању, без обзира што цео наш народ у јужној покрајини види да још од Бриселског споразума све институције и имовина Републике Србије прелазе у руке Албанаца.

Држава Србија је задњих 75 година увек помагала Србе на Косову и Метохији јер је била свесна колико им је важна помоћ како би економски и биолошки опстали у албанском окружењу. После 1989. године свака власт је из буџета издвајала огромна средства за функционисање српских институција на КиМ и ради помоћи нашим сународницима који тамо живе.

Нити је финансирање Срба на КиМ изум Александра Вучића и Српске листе, нити се за њиховог мандата у било ком сегменту поправио положај српског народа, ни безбедносно ни економски. Српска листа је зарад привилегија које добијају њихови функционери из Београда, али и из Приштине, пристала да зажмури на отворену предају свега српског на Косову и Метохији.

Да ли смо чули и једног представника Српске листе да је јавно критиковао Вучићеву идеју „разграничења“ која би све Србе јужно од Ибра дефинитивно и трајно предала у руке албанским терористима? Да ли смо чули представнике Српске листе да су се огласили после Вашингтонског споразума у коме  је „држава Косово“ призната од стране председника Србије као равноправан међународни партнер и као независна држава? Да ли је Српска листа икада јавно позвала Владу Србије и председника Вучића да захтева од међународних институција повратак српских снага безбедности на КиМ и поштовање Резолуције 1244 УН, која је последња сламка спаса за очување суверенитета Србије у својој јужној покрајини?

Због свега овога Српска листа нема право никоме да држи придике, јер су и они директни саучесници у предаји Косова и Метохије, које није само њихово, него и сваког Србина без обзира да ли живи у Косовској Митровици, Чачку или Новом Саду.

мр Иван Костић
Потпредседник Двери