После повратка из Брисела, председник Вучић у своме маниру замајава јавност са новим привредним успесима и пројектима којима хоће да скрене пажњу са суштинске теме разговора у Бриселу, а то је како амортизовати незадовољство народа које ће изазвати потписивање свеобухватног споразума са Приштином.

Председник Србије је ових дана боравио у Бриселу где је имао билатералне сусрете са највишим представницима ЕУ. Договорено је да се преговори са Албанцима наставе 11. маја и да се мора наћи заједничко и „компромисно“ решење, које на нашу жалост, подразумева антуиуставну предају јужне српске покрајине.

Представници ЕУ су отворено и јасно поручили Србији да они Приштину и њихове лажне институције виде као равноправног партнера њима и Србији, тако да је узалудно надати се да ће они одустати од свог вишедеценијског плана који подразумева Косово као независну државу.

За нас је проблем што председник Србије у јавности опет себе приказује као победника који ће млађим генерацијама да обезбеди бољу будућност, коју он очигледно види без јужне покрајине.  Да ли једна пруга до Скопља или отварање поглавља у преговорима са ЕУ има за Србију исту вредност као део своје територије?

Једина обавеза опозиционих партија у Србији је да се већ сада почне правити широка коалиција која ће као свој први политички циљ имати очување територијалног интегритета Србије и поштовање Устава наше земље.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери