Српски покрет Двери већ дуже време јавно говори да се актуелном председнику не сме дозволити да самостално води преговоре са лажним приштинским институцијама, јер је очигледно да је још од преузимања власти 2012. године и потписивања Бриселског споразума он уцењен од појединих центара моћи да доноси одлуке које су штетне по наш народ на Косову и Метохији.

        Притисци западних сила на Србе у региону и отварање афере између актуелне власти у Србији и криминалних кругова, не смеју да буду пресудан фактор који ће приморати Вучића да пристане на уцене из Брисела и Вашингтона када је Косово и Метохија у питању. За Србију и народ у целини, ускостраначки интереси и опстанак на власти једног, де факто, криминализованог и корумпираног режима не смеју бити важнији од одбране Устава и очувања територијалне целовитости наше земље.

У последње време се у јавности појављују детаљи страшних злочина појединих криминалних група, за које нико није ни могао да помисли да ће једног дана бити главна тема скоро свих најважнијих телевизија и новина. Несумњиво је да је ова афера открила безбројне контакте и везе појединих високих државних функционера и припадника МУП-а са припадницима криминалних кланова који су чак и извршиоци већине ових монструозних убистава.

Без обзира колико се власт упињала свим силама да докаже своју невиност, прегршт чињеница их свакодневно демантује, тако да ни њихови бирачи више не верују у оно што им се сервира са прорежимских медија.

Са друге стране, прозападни елементи којима је првенствени интерес слаба Србија и дестабилизација политичких прилика у нашој земљи, ове афере вешто користе да притисцима на председника Србије остваре своје стратешке интересе на Балкану од којих је најважнији потписивање свеобухватног споразума између Београда и Приштине.
Србији је тренутно потребно окупљање свих патриотских, друштвених и политичких снага, које неће дозволити да ова власт препусти неким другим појединцима вођење државе, а за које се зна да имају још сервилнији однос према странцима, него што имају данашњи властодршци. Уопште није важно да ли они долазе из редова грађанске неолибералне опозиције или из редова самога СНС-а. На крају крајева, и у редовима СНС-а имамо такве појединце који су на то спремни, као што су нпр. председница Владе Ана Брнабић и потпредседница Владе и министарка енергетике Зорана Михајловић који и не крију да су лобисти појединих неформални центара моћи.

Зато је неопходан повратак праве патриотске опозиције у Скупштину Србије која ће уз помоћ Српске православне цркве, ако до тога дође,  зауставити ову власт да потпише споразуме које ће довести до губитка Косова и Метохије.

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери