Српски Покрет Двери - Лого
Search

Лидер СПО-а наставља да у међународној јавности износи неистине на рачун Српске православне цркве за шта не сноси никакву одговорност. Заузврат, он партиципира у власти на републичком нивоу и троши новце пореских обвезника кроз огромне бенефите које добијају његови пријатељи и блиска родбина у државним и јавним предузећима.

       Вук Драшковић наставља да својим јавним деловањем урушава ауторитет Српске православне цркве и да је ставља у контекст главног кривца за међунационалне и верске поделе на Балкану, иако је СПЦ претрпела највише штете за време комунистичке тоталитарне идеологије и у људским и у материјалним ресурсима.

Он је за сарајевску Н1 телевизију износио неистине када је СПЦ у питању, пошто је навео да је цркви враћена сва имовина и да она треба да плаћа порез. Српској православној цркви је враћено 77% земљишта, а само 28% објеката која су била у њеном власништву до 1945. године. Наша црква има скроз другачију верску и друштвену мисију, за разлику од већине других верских заједница у свету које поседују банке, кладионице и остале профитабилне делатности од којих зарађују огромне приходе.

Још један коалициони партнер СНС-а, поред Чанка, наставља да вређа и износи лажи против Српске православне цркве која је институција са највећим поверењем у нашем народу. С обзиром да је Вук Драшковић отворени НАТО лобиста и политичар који се јавно залаже за предају Косова и Метохије у албанске руке, постављамо питање актуелној власти да ли је ово и њихов став и зашто трпе овакво понашање од својих коалиционих партнера.

Ургентно нам је потребан Закон о лустрацији како би политичари као што су Вук Драшковић, Ненад Чанак и Сулејман Угљанин били одстрањени из политичке и јавне делатности и сносили одговорност за своје деценијско деловање против државе Србије и њених институција.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: