Српски Покрет Двери - Лого
Search

Србија напокон мора јасно да се изјасни по питању вишеструког геноцида који је почињен над нашим народом у 20. веку и да о томе упозна међународну јавност. Наметање Србима жиг геноцидног народа од стране многих држава света и региона представља озбиљан проблем за будућност наше деце.

      Снисходљива политика свих српских Влада у протеклих 20 година није дала резултате у очувању мира и стабилности региона. Наш народ је и даље најугроженија популација у Европи, како у државама које су део Европске уније као што су Хрватска и Словенија, тако и на просторима где су Албанци већински живаљ, у држави Албанији и у јужној српској покрајини Косову и Метохији.
 
Међународна заједница већ деценијама ћути када је у питању државни пројекат геноцида над српским народом у Хрватској за време Другог светског рата и крајем прошлог века.  Пројекат Јасеновца и мреже логора ради истребљења Срба, Јевреја и Рома у фашистичкој НДХ је од стране највећих светских истраживача геноцида назван АУШВИЦ БАЛКАНА.

Поред свега тога, управо у наше време се реализује пројекат „Сребреница“ где се многим владама у свету, а посебно у региону, намеће обавезујућа агенда којом су дужни да Србе означе као геноцидан народ.

Недавно је Скупштина Црне Горе усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници, чиме је институционално бацила љагу на целокупан српски народ, не само у Републици Српској, него и у Србији. Велика срамота је и то што су учесници и говорници на овогодишњем догађају у Сребреници и лидери  владајуће коалиције у Црној Гори, Алекса Бечић и Дритан Абазовић заједно са Милом Ђукановићем.

Са друге стране, Влада Србије наставља да води политику бившег режима и ништа институционално није урадила да се истраже и осуде злочини над Србима у Републици Српској и Републици Српској Крајини у грађанском рату деведесетих година. Уместо што су наши председници Тадић и Вучић ишли да се поклоне спомен-гробљу у Сребреници, на ком су сахрањени многи који немају никакве везе са трагичним догађајима у том крају у грађанском рату, боље би им било да су посетили братуначка и сребреничка села и околна стратишта Средњег Подриња  где се поуздано зна да је убијено 3267 Срба, међу којима је било на стотине старих лица, жена и деце.

Зато актуелна власт мора под хитно да усвоји Резолуцију о геноциду над српским народом у 20. веку и тиме јасно стави до знања свим међународним институцијама да неће мирно гледати на агресивно фалсификовање историје. Превенција геноцида и истина о српским страдањима мора имати важно и значајно место у српском образовању, науци и култури, јер једино тако можемо да обезбедимо сигурну будућност за сву нашу децу.

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: