Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nebojša Stefanović na čelu radne grupe za izbore je korak nazad za izborne uslove

Iako Ana Brnabić kaže da je Nebojša Stefanović „pravi čovek na pravom mestu“, a povodom njegovog postavljanja na čelo radne grupe za izbore mi smatramo da je postavljanje čoveka, koji je ukrao sopstvenu diplomu, na čelo radne grupe koja treba da obezbedi uslove u kojima neće biti krađe izbora pokazatelj da ova vlast nema nameru da popravi izborne uslove.

Pre svega, sumnjamo u kredibilitet ljudi koji treba da vode ovu radnu grupu. Kako da poverujemo da će čovek sa kupljenom diplomom, i isti onaj koji je poslao Dijanu Hrkalović da na dan izbora u Lučanima koordinira policijskim pritiscima, batinašima i džipovima bez tablica, uticati na to da se poprave izborni uslovi? Ili da će Dejan Đurđević, postavljen za zamenika šefa ove radne grupe, koji je bio zamenik RIK-a u vreme izborne krađe na parlamentarnim izborima 2016. godine, sada stvoriti uslove u kojima izborna krađa neće biti moguća?


Izražavamo sumnju i u kapacitete radne grupe. Kako će dotični validno obavljati ovu funkciju pored nekoliko ozbiljnih funkcija na kojima se već nalaze, a koje nemaju nikakve veze sa izbornim procesom – kao što je npr. funkcija koordinatora službi bezbednosti?


I konačno, rezultati eventualnog rada ove radne grupe su unapred obesmišljeni odredbom da ona izveštaj podnosi na svakih šest meseci, što znači da će prvi izveštaj doći na dnevni red prekasno da se bilo šta promeni u pogledu uslova za nastupajuće izbore.


Stava smo da je formiranje ove radne grupe, kao i učešće vlasti na okruglom stolu na FPN samo predstava namenjena za predstavnike međunarodne zajednice i fingiranje koje neće dovesti do suštinskih promena izbornih uslova.

 


Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: