Ni naredne godine ništa od ekonomskog razvoja Srbije

Na KZN u Narodnoj skupštini Republike Srbije šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović govorio je o predlogu Zakona o budžetu.

„Saglasan sam sa Fiskalnim savetom koji je ocenio da predloženi budžet ne predviđa dovoljno efikasne mere za potrebno ubrzanje privrednog rasta“ – rekao je Obradović. On je pozdravio infrastrukturna ulaganja u nove zatvorske jedinice, jer će te prostorije biti neophodne kada dođe do smene ove vlasti.

Obradović je podsetio na izgradnju gondole u Beogradu, koja košta nešto više od 7 miliona evra, što je mnogo više nego zlatiborska koja je daleko duža i što je najbitnije, finansirana je od strane lokalne samouprave.

Predsednik Dveri je izrazio zabrinutost što se nastavlja subvencionisanje stranih kompanija u iznosu od 125 miliona evra parama građana Srbije i ukazao na to kako je Vlada izvršila fiskalnu konsolidaciju. „Vlada je izvršila fiskalnu konsolidaciju tako što je opljačkala svoje građane. Žrtve ove pljačke je 850 hiljada penzionera kojima je oteto 850 miliona evra, zatim zaposleni u javnom sektoru kojima su smanjene plate, žrtva je i država Srbija kojoj svakog dana rasprodaju prirodne resurse, kao i svi oni građani čiji su budžeti pogođeni povećanjem cena goriva“ – naglasio je Obradović.

Kako ističe, stavka iz oblasti zaštite porodice i dece je manja za 11 miliona evra od onoga što je ministar Đorđević obećao prilikom usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i to je slika kako će ova vlast da se bori za natalitet u 2019.godini, ali zato su akcize na gorivo podigli za 23 miliona evra. „Za 4 godine naprednjačke vlasti akcize na naftne derivate povećane su za neverovatnih 200 miliona evra.“- rekao je on.

Obradović je na kraju kazao da je neprihvatljivo povećanje preplate za RTS i RTV, jer je javni servis Srbije postao medijski servis SNS-a i zbog toga se postavlja pitanje zašto bi plaćali veću preplatu da bi svakog dana gledali Vučićeva gostovanja.

Govoreći o javnom dugu, koji se za 6 godina povećao za 10 miliona evra, Obradović je rekao da će država Srbija nastaviti da se zadužuje u inostranstvu i da to potvrđuje promena definicije upravljanja javnim dugom.

„Da je naprednjačka vlast neiskrena i da ima dogovor sa Albancima govori i predlog ratifikacije Sporazuma o policijskoj saradnji, preko koga će i Šiptari posredstvom Vučićevog prijatelja Rame dobijati osetljive bezbednosne podatke, jer je Rama dogovorio stvaranje Velike Albanije sa Haradinajem, a Srbija niti zakazuje sednicu Skupštine na temu KiM, niti traži zakazivanje sednice Saveta bezbednosti UN zbog ovih otvorenih pretnji Albanaca.“ – završio je Obradović.

Info služba Dveri