Српски Покрет Двери - Лого
Search
Novi sporazum sa MMF: „Kuća na prodajuˮ

Mali Ministar finansija (MMF) nastavlja rasprodaju Srbije

Novi sporazum naše države sa MMF-om, koji su vlastodršci nazvali „čuvarkuća“, s obzirom da predvića privatizaciju i rasprodaju skoro svega što nam je preostalo od strateških državnih resursa, pravilnije bi bilo nazvati „Srbija – kuća na prodajuˮ.
Po ovom sporazumu Srbija se obavezala na privatizaciju PKB-a, Petrohemije, MSK i Komercijalne banke, ali i na poskupljenje struje i prelazak Elektroprivrede Srbije u akcionarsko društvo, što je samo prvi korak u prodaji EPS-a.

I ovaj sporazum sa MMF-om, kao i mnogi drugi, nastavlja pogubnu neoliberalnu ekonomsku politiku kojoj je privatizacija cilj sam po sebi, bez analize efekata po srpsku privredu. Recimo, upravo iz MMF tvrde da MSK ne pravi gubitke, ali je po njima baš to razlog za privatizaciju, kao što je razlog za privatizaciju i kada državno preduzeće pravi gubitke.

Dveri smatraju da ovakva ekonomska politika vlasti i potpuni gubitak suverenog odlučivanja u ekonomskim pitanjima nanosi dugoročnu štetu Srbiji, a sve zarad kratkoročnog „krpljenja“ rupa u budžetu. Nakon ove poslednje rasprodaje Srbija definitivno postaje kolonija stranog kapitala koji će vladati našom državom, a Srbija će se pretvoriti u zemlju jeftine radne snage i opšteg siromaštva. 

Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: