Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Da li će predsednik razmotriti naše predloge o KiM ili će nastaviti da ispunjava obećanja Zapadu

„Pitam ga šta je kompromis – odricanje od KiM, kršenje Ustava, priznanje nezavisnosti zarad ulaska u EU? To nije kompromis – to je narušavanje nacionalnih interesa.“ – rekao je Obradović.

Obradović je istakao da je Vučić opet prekršio svoja obećanja jer je rekao da neće biti nastavka pregovora u Briselu dok se ne utvrdi ko je maltretirao Marka Đurića, dok se ne uspostavi ZSO i dok se ne otkrije ubica Olivera Ivanovića. „Pregovori su nastavljeni i to pokazuje da je tačna statistika da je od svega što je Vučić ikad rekao samo 8% istina“ – rekao je Obradović.


On je pitao predsednika da li će primeniti sledeće predloge: prebacivanje pregovora o KiM iz EU u UN zbog smanjenja nadležnosti i mandata EULEKSa, insistiranje na primeni Rezolucije 12 44 što znači i povratak dela srpskog vojnog i državnog osoblja na teritoriju pokrajine, poziv ruskoj vojnoj misiji da dođe u Srbiju kako bi bila garant sigurnosti Srba na KiM, uz uslov da napusti Srbiju kada i misija NATO napusti teritoriju KiM.


Obradović je pitao i da li to što predsednik pominje opasnost od novog Bljeska i Oluje u kontekstu severa KiM znači da on ima neke informacije o takvoj opasnosti i da li će to podeliti sa Narodnom skupštinom, ili je u pitanju samo način da se zaplaše graćani kako bi lakše pristali na potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo. On je dodao da je referendum koji se spominje antiustavan jer se ne može deo državne teritorije stavljati na referendum, a time se krši preambula i predsednička zakletva o čuvanju KiM u sastavu Srbije.


 

Informativna služba Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: