Данас испред Прекршајног суда одржана је конференција за медије Српског покрета Двери, поводом суђења председнику Двери Бошку Обрадовићу због организовања протестне шетње током великог народног протеста 13. априла ове године.

     У „Чињеничном опису прекршаја“, који потписује мајор полиције Раде Благојевић, МУП детаљно описује и где су се окупљали лидери опозиције са својим присталицама, затим ко је све говорио на митингу, а посебно истиче да се у протестној шетњи скандирало „Вучићу, лопове“.

Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да је ово најбоља слика стања у држави где се не решавају највеће криминалне и корупционашке афере, а суди се народни посланицима и представницима опозиције.

     „Не можемо да добијемо снимак са наплатне рампе у Дољевцу где је убијена Станика Глигоријевић, не покреће се поступак у вези са трговином оружја оца министра полиције Небојше Стефановића или да сазнамо ко је рушио у Савамали, тиме се Тужилаштво не бави.”, рекао је Обрадовић.

Обрадовић се пита зашто је прекршајни поступак покренут тек 4 месеца касније од стране МУП-а и зашто се толико чекало?

По завршетку рочишта Обрадовић је изјавио да је ово заправо показатељ како власт замишља дијалог.

     „Слика дијалога власти и опозиције, овако власт вероватно замишља и изборе на пролеће следеће године, где ће њихове афере бити у фиоци, а прогониће опозицију и узбуњиваче попут Александра Обрадовића. У оваквом ненормалном систему не можемо очекивати нормалне, фер и поштене изборе”, закључио је Обрадовић.

Српски покрет Двери сматра да је недопустив овакав вид политичког притиска и да је ово доказ да власт не преза ни од чега, како би дискредитовала опозицију и њене лидере. Власт ће користити сва средства да би зауставила оне који из дана у дан откривају нове корупционашке и криминалне афере њених највиших функционера.

 

 

[ngg src=“galleries“ ids=“47″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]