Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Ne idemo na sednicu o KiM i tražimo dijalog o zahtevima protesta

Lider Dveri je na današnjoj KZN u Čačku istakao da je mu je u koordinaciji vlasti iz Beograda i Prištine zabranjen ulazak na KiM i da je sednica Skupštine na temu KiM još jedan rijaliti šou i farsa kojom se ponižava Narodna skupština.

„U obrazloženju zabrane stoji da sam smetnja za unutrašnju bezbednost, javno zdravlje i međunarodne odnose. Do ovoga ne bi došlo bez koordinacije vlasti u Beogradu i Prištini.


On je objasnio da je u Gračanici ispred Doma kulture gde je trebalo da bude održana sednica Predsedništva SZS i formiranje ogranka za KiM, organizovana grupa građana zaposlenih u javnom sektoru u Gračanici da dođu i protestuju.


„Zašto je toliko neprijateljski dočekano formiranje Saveza za Srbiju? Zato što se time rađa jedna drugačija, alternativna politika prema KiM u odnosu na sadašnju politiku aktuelne vlasti vlasti u Beogradu. To vam je slika kako aktuelna vlast zamišlja opoziciju, kako zamišlja drugačije mišljenje – zabrana ulaska, zabrana tribina, zabrana da se čuje drugačija politika o KiM“ – rekao je Obradović.


On je istakao da je zakazana sednica Narodne skupštine na temu KiM skandal sam po sebi.


„Posebne sednice se zakazuju na ovaj  način kada gostuju strani državnici. Nismo dobili nikakav pisani materijal, nikakav izveštaj, i nikakav plan daljih pregovora ili neku pregovaračku platformu što govori o odnosu Vučića prema Kosovu i Metohiji. To je za njega još jedan rijaliti šou i farsa kojom se ponižava Skupština“ – smatra lider Dveri.


On ističe da u poznatoj kukavičkoj tradiciji, sada kada je opozicija van parlamenta, vlast stavlja bitne teme na dnevni red, a do sada to nisu radili. „Sada se setio da brojni važni zakoni dođu na dnevni red i sada je tu i tema KiM. Podsetiću da je godinu dana Tijanin zakon, koji smo i mi podržali, bio u fioci a sada su ga predložili potpuno izmenjenog.“ – kaže on.


Po njegovim rečima na mala vrata se pod formom doživotnog zatvora, koji je opravdan za silovatelje i monstruozne zločine nad decom, trudnicama, sada uvode i doživotni zatvor za političko delo protiv vlasti odnosno protiv države.


„Tamo stoji i narušavanje ustavnog uređenja i ja sam samo taj deo podržao i rekao da treba doneti takvu meru protiv onog ko narušava Ustav i zato sam doneo i ovu lutku Aleksandra Vučića u robijaškom odelu jer prvi koji treba da bude procesuiran po ovom zakonu, treba da bude upravo on zbog kršenja ustava. Od dolaska Vučića na vlast država se povukla sa KiM i prebacila ingerencije organima u Prištini.“ – rekao je Obradović.


On je podsetio da se sada i lokalni izbori na severu KiM održavaju po zakonima i Ustavu lažne države Kosovo, ali da su Srbi bojkotovali te izbore.


„Procenat izašlih u Kosovskoj Mitrovici je ispod 40% što znači da su Srbi bojkotovali ove lažne izbore. Izražavam duboko poštovanje ovim hrabrim ljudima koji su uprkos ucenama i pretnjama odbili da na njih izađu“ – istakao je lider Dveri.


On je još jednom rekao da poslanicima Dveri ne pada na pamet da krše Sporazum sa narodom i da se vrate na zasedanja Narodne skupštine. „Niko ko sebe smatra opozicijom neće doći na zakazanu sednicu 27. maja. Ostajemo pri zajedničkim zahtevima sa protesta 13. aprila: oslobođenje medija, pre svega RTS, promene u REMu i fer i pošteni izbori. To su teme oko kojih želimo dijalog sa vlašću. Nije sporno da on bude u Narodnoj skupštini. Ali mi se na tekuće teme ne vraćamo u Narodnu skupštinu dok se reše ova krucijalna pitanja“ – zaključio je on i pozvao građane da danas posete slobodnu zonu koja će se održati u Knjaževcu i najavio da se protesti subotom u Beogradu nastavljaju.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: