Obradović: Ostajemo pri svojim zahtevima

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku predsednik Dveri Boško Obradović govorio je povodom 6 meseci od početka protesta u Srbiji.

On je istakao da su svi zahtevi protesta potvrđeni u izveštaju Evropske komisije  i u izveštaju organizacije Freedom House.


„Druga važna stvar koja se desila je izveštaj Stručnog tima protesta u kojem se nalaze najstručniji poznavaoci našeg izbornoj i medijskog zakonodavstva i u čijem izveštaju se nalazi niz preporuka kako bi trebalo da izgledaju mediji i slobodni izbori u Srbiji. Taj dokument je postao neka vrsta platforme za dalje zalaganje opozicije što se tiče feri i poštenih izbora“, rekao je Obradović.


Obradović je podsetio javnost da će se sutra održati protesti širom Srbije povodom 6 meseci od njihovog početka i zaključio da Srbija nastavlja sa borbom za opravdane zahteve koji su istaknuti na velikom mitingu 13. aprila u Beogradu.


„Ostajemo pri svim našim zahtevima, a to je sloboda medija, pre svega javni servis i RTS, promene u REM-u koji ne radi svoj posao i promene u izbornim uslovima, pa sve do najvažnije stvari a to je normalizacija rada Parlamenta“, podsetio je on i zahvalio se svim građanima koji su se oslobodili straha.


On je rekao da nije normalno da RTS izbegava da poziva lidere opozicije i organizatore protesta u svoje emisije i da nije normalno da vlast ne želi da pregovara o izbornim uslovima.


Obradović je na kraju ponovio da će opozicija  bojkotovati izbore ako nema promena po pitanju slobode medija i izbora. Takođe, naglasio je da se protesti nastavljaju subotom u Beogradu, drugim gradovima i kroz Karavan slobode i Slobodne zone širom Srbije preko leta.


 


Info služba Dveri