Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Počelo istorijsko suđenje o političkoj mafiji u Srbiji

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi Nenada Kovača protiv predsednika Srpskog pokreta Dveri, Boška Obradovića. Ovo suđenje bilo je jedinstveno po tome što je po prvi put na svetlost dana izvučen jedan od najmoćnijih biznismena iz senke, blizak kako bivšoj, tako i sadašnjoj vlasti.

Nenad Kovač u vreme Borisa Tadića i Demokratske stranke postao je jedan od najmoćnijih ljudi u državi, kao po sopstvenom priznanju, lični prijatelj pokojnog Mikija Rakića, nekadašnjeg šefa svih tajnih službi u Srbiji u vreme vlasti Borisa Tadića.


 U to vreme Miki Rakić šalje Nenada Kovača da pomogne Aleksandru Vučiću u isplaćivanju dugova u dnevnom listu Pravda koje su napravili Vučić i njegov kum Nikola Petrović. Miki Rakić kao šef i Vučića i Kovača očito kumuje prelasku Nenada Kovača na stranu nove vlasti SNS, od kada kreću zajednički poslovi i zajedničke firme Nenada Kovača i Vučićevog kuma Nikole Petrovića.


U okviru afere Dveriliks, antikorupcijski tim Dveri postavio je nekoliko pitanja Aleksandru Vučiću, tadašnjem premijeru i šefu svih tajnih službi bezbednosti:


– Da li poznaje Nenada Kovača i kakva je priroda njihovih odnosa?


– Da li je sukob interesa kada Aleksandar Vučić postavi svoga kuma Nikolu Petrovića za direktora javnog preduzeća Elektromreža Srbije, dok je on u tom trenutku suvlasnik sa Nenadom Kovačem više privatnih firmi iz iste elektroenergetske branše, gde i vratio po isteku mandata direktora javnog preduzeća?


– Kakva je priroda prijateljstva između Nenada Kovača i Zorana Ćopića – Ćope, osuđenog i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini za pranje para od trgovine drogom, na osnovu tajnih audio snimaka razgovora između Nenada Kovača i Zorana Ćopića, koje je Dveriliks objavio?


– Sa kim je Zoran Ćopić prao prljavi keš koji potiče iz narko poslova i ubacivao ga u legalne tokove preko banaka i kupovine firmi u pljačkaškim privatizacijama, s obzirom da niko drugi do sada nije odgovarao za to krivično delo?


Da li, bez obzira na promenu vlasti, Srbijom vlada politička mafija koju čine korumpirani političari, policajci, tužioci, sudije i bankari koji uživaju političku zaštitu da se protiv njih ne može voditi nijedan krivični postupak?


Ovim povodom Boško Obradović je izjavio da ovo suđenje za njega ima istorisjki značaj, jer je po prvi put pod jednom sudskom instancom otvoreno pitanje delovanje političke mafije u Srbiji:


„Smatram da je moja obaveza kao političara da istražim sve sumnje u kriminal i korupciju u vrhu vlasti. Niko, pa ni Aleksandar Vučić i njegovi kumovi ne mogu biti zaštićeni od kritike i postavljanja pitanja, jer je to interes javnosti. Za mene je od ogromne važnosti ovo suđenje, jer sam imao priliku da pred sudom posvedočim kako funkcioniše politička mafija koja bez obzira na smene vlasti vlada Srbijom poslednjih decenija, dok su za to vreme naš narod i država opljačkani i upropašteni, a da za to niko nije odgovarao.“


To je sama suština politike Dveri: Potrebno je podvući crtu i svi oni koji su opljačkali ovaj narod i državu moraju završiti u zatvoru, a nezakonito stečena imovina mora biti oduzeta. To je razlog najnovijeg medijskog, parlamentarnog i sudskog progona Dveri od strane aktuelne vlasti, ali mi nećemo odustati da iznosimo istinu o krupnim kriminalnim i koruptivnim aferama u Vučićevom najbližem okruženju.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: