Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Ponudio sam Vučiću rešenje za Kosovo i Metohiju

Aleksandar Vučić je u svom autorskom tekstu za „Blic“, koji po meni nije autorski tekst, već tekst koji su za njega autori njegove političke karijere pripremili još 2008. godine, rekao da je ključna stvar koja nas sve vreme stopira je pitanje Kosova i Metohije i zatražio predloge i od opozicije. Nudim mu rešenje: prekid svih pregovora sa EU i poništenje Briselskih sporazuma.


Već u prvih nekoliko nedelja mandata novi predsednik Vlade i nova premijerka Brnabić potvrdili su stav Dveri da su dovedeni na vlast da bi završili prljave poslove za zapadne centre moći, pre svega EU, NATO i MMF.

Vučićev poziv na dijalog oko KiM nije ništa drugo nego priprema javnosti za priznanje Kosova i izbacivanje KiM iz ustavne preambule. Dačićeva i Vučićeva vlast već je priznala nezavisno Kosovo, napravila granicu sa KiM i ukinula srpske državne institucije na KiM potpisujući antiustavni Briselski sporazum.

Sada je na red došlo javno međunarodno priznanje nezavisnog Kosova od strane naših vlasti i prihvatanje da lažna država dobije stolicu u UN.

Vučić sada pokušava da pripremi teren za to i da u sopstvenu izdaju Kosova uvuče i druge delove srpskog društva. Dveri će se tome snažno suprotstaviti jer se o predaji dela naše državne teritorije ne može voditi dijalog, a očito je da je dovršavanje procesa predaje Kosova i Metohije razlog zapadne podrške Vučiću da u Srbiji može da radi šta hoće: zatvara medije, krade na izborima i leži u kriminalu i korupciji. 

Nemam problem ni da mu sve ovo kažem u lice, ali će o tome da li ćemo se odazvati pozivu predsednika odlučiti Predsedništvo Dveri kada taj poziv dobijemo. Javno izrečen stav već imamo i svakako ćemo ga ponoviti, ali ne želimo da učestvujemo u Vučićevim pozorišnim i medijskim predstavama. Mada osećam određeno zadovoljstvo da mu u lice ponovim ono zbog čega sam dobio više opomena i kazni na sednici Skupštine Srbije: da je izdao Kosovo i da će pred budućim generacijama biti obeležen kao – da citiram akademika Kostu Čavoškog, predsednika Političkog saveta Dveri – veleizdajnik. 

Izdajnik je običan građanin koji izneveri svoju državu, dok kada to čine oni na vlasti oni su veleizdajnici. Nedopustivo je da je iz Krivičnog zakonika izbačeno krivično delo i kazna za izdaju i veleizdaju i moramo to vratiti u srpsko zakonodavstvo da bi se uveo red i znalo šta ne sme da se radi zarad dolaska na vlast ili opstanka na vlasti.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: