Obradović proširio „Slobodnu zonu“ i izazvao Vučića na partiju šaha

Nakon što su Dveri preuzele dežurstvo u slobodnoj zoni u Pionirskom parku, lider Dveri je preneo sto sa šahovskom tablom ispred ulaza u Predsedništvo.

On je rekao da poziva Vučića da nakon sedam godina diktature prihvati bar jedan duel, makar ovaj u šahu, i objasnio zašto su pomerili ograde koje su delile slobodnu zonu od Predsedništva.


„Želeli smo da se ograda između predsednika i građana skloni. Građani su smatrali da se on otuđio, da se odvojio od realnosti i da ih ne sluša pa smo odlučili da približimo predsednika građanima“ – rekao je predsednik Dveri. Dodao je da će čekati na tom mestu do 17 časova da vidi da li će Vučić napokon skupiti hrabrosti i prihvatiti makar duel u šahu kad već TV duel nikada nije prihvatio.


Obradović je pokazao primerak Ustava Srbije u kom su crvenom bojom obeleženi članovi koje krši predsednik Srbije.
Savo Manojlović, predsednik Udruženja za ustavnost i zakonitost rekao je da se u Srbiji Ustav krši svaki dan.


„Građani to možda pravno ne znaju ali svakako osećaju. Osećaju kada im se protivpravno smanje penzije, kada ne mogu da se zaposle bez partijske knjižice, kada nema epiloga slučaja Savamala“ – rekao je Manojlović.


Slaviša Ristić, narodni poslanik rekao je da će, ako Vučić prihvati partiju šaha sa Obradovićem iskoristiti priliku da ga pita zašto krši Ustav kada je u pitanju naša južna pokrajina Kosovo i Metohija.


„Pitao bih ga to u Skupštini ali nikada nisam bio u mogućnosti. Pitao bih ga i u Predsedništvu ali on poziva samo predstavnike Srpske liste, a drugi Srbi sa KiM mu nisu bitni“ – rekao je Ristić.


Prisutni su pozvali sve građane da i ove subote učestvuju u protestnoj šetnji 1 od 5 miliona koja počinje od 18 časova kod Terazijske česme.


 

Info služba Dveri